Lassan irtják a parlagfüvet Vásárhelyen

Vásárhelyen a keleti elkerülő út mellett dolgoztak a minap a HMSZ NZrt. munkatársai: olyan területet hoztak rendbe, amelyen parlag­­fű is nőtt. Bár a cég humánerőforrás-kapacitása szűkös, azért igyekeznek minden karbantartandó területre időben odaérni.

Munkatársunktól

A parlagfűvel kapcsolatban már az országos média is meg­­kereste a önkormányzatot, tu­­domásuk szerint ugyanis Vá­­sárhely felszólítást kapott az elburjánzott allergén gyomnövény miatt a földhivataltól. Az M1-gyel azt közölték a városi illetékesek, hogy hivatalos fel­szólításról nem tudnak. Egy területről készült július 2-án földhivatali jegyzőkönyv. Erről pusztán tájékoztatás érkezett a közterület-felügyelethez július 5-én, azzal, hogy „parlagfüves területet ezen a részen csak el­szórtan találtunk".


Megkérdeztük, hogyan áll a parlagfű-mentesítés Vásárhelyen. Az önkormányzat közölte, a HMSZ NZrt. a külterületeken is folyamatosan vágja a füvet, és azzal együtt a parlagfüvet is. A héten már szeretnének hoz­­zálátni a Bodzási úthoz, az ottani frissen feltöltött, gyepesített terület ugyanis parlagfűvel szennyezett. Az erdészeti programban érintett lakott külterü­leteken, Erzsébeten, Kútvölgyön, Szikáncson és Batidán is hamarosan lekaszálják.


Vásárhelyen a helyi rendelet közterületeken nem támogatja a vegyszeres irtást, a leg­hatékonyabb ugyanis az, ha egyenként, gyökerestül kihúzzák, mert úgy nem szaporodik to­­vább.

Címkék#parlagfű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!