Lázár: Nincs szükség színházra - felfüggesztették a mezőőr-rendeletet

Júliusig mégsem lép hatályba a mezőőrségről szóló új rendelet, amelyen sokan felháborodtak. Most megkérdezik a gazdákat, igénylik-e ezt a szolgáltatást. Lázár János országgyűlési képviselő a közgyűlésen azt mondta, olyan őrszolgálatra, amilyen korábban működött, tényleg nincs szükség.

Antal Sándor

Július elsejéig felfüggesztette a vásárhelyi önkormányzat a néhány hete elfogadott mezei őrszolgálat felállításáról szóló rendeletét. A képviselők erről rendkívüli közgyűlésen határoztak pénteken. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy idén 2500, majd a jövő évtől már 5 ezer forint hozzájárulást kell fizetni hektáronként a földhasználóknak. A február elei rendes közgyűlés után felháborodott gazdák keresték fel a városvezetőket, azzal az indokkal, hogy ők ennyi pénzért nem kérik a mezőőrök munkáját. Erről korábban már beszámolunk>>


A testület úgy döntött, minden érintettet megkérdeznek. – A kérdőívek elkészültek. A jövő héten mindenkinek kiküldjük – mondta [namelink name="Almási István"]. Vásárhely polgármestere hozzátette, ha a többség nem akarja, akkor nem lesz mezőőri szolgálat.


– A mezei őrszolgálat egyszer már megbukott Vásárhelyen – kezdte mondandóját [namelink name="Lázár János"]. A térség országgyűlési képviselője szerint úgy nincs értelme felállítani, ahogy az a korábbi években működött. – Akkor egy színház lett belőle. Olyan formában nincs rá szükség. Nem volt pénz, eszköz és ember, de ezt csak komolyan lehet csinálni, amihez sok pénz kell – véli a politikus, aki úgy gondolja, a gazdák nem kérik majd az őrszolgálat felállítását.


A rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a Szabadság tér és a Vöröskereszt utca sarkán lévő üres területen 16, míg Kishomokon 19 telket jelölnek ki és adnak el kedvezményes áron a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevevői részére. Továbbá azt is megszavazták, hogy 100 önkormányzati bérlakást felértékeltetnek, majd eladják. Elsősorban a jelenlegi bérlőknek kínálják fel, 20 százalékkal olcsóbban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!