Lefejelte a mentőst egy mindszenti fiú: családja szerint Máriusz nem támadt senkire

Mindszent - Egy 14 éves fiú fejelt le egy mentőst szolgálat közben Mindszenten, és információink szerint egy intézkedő rendőrt pedig megharapott. Büntetőeljárás indult ellene. Máriusz családja másképp emlékszik a történtekre.

Antal Sándor

– A padlón lévő vértócsán megcsúsztam, és véletlen fejeltem meg a mentőst – állította lapunknak Máriusz. A 14 éves mindszenti fiatal azt mondta, ideges volt, és azért tört össze egy tükröt. Az üveg sebeket ejtett a gyűrűs- és a kisujján, tegnap még egyiket sem tudta mozgatni, több öltéssel varrták össze. A fiatalt bilincsben vitték el, mert lefejelte az egyik mentőst, aki azonnal értesítette a rendőrséget.


Valóban megtámadtak egy közfeladatot ellátó mentődolgozót péntek éjjel, írta megkeresésünkre [namelink name="Zentay Attila"], az Országos Mentőszolgálat Dél- alföldi Regionális Mentőszervezet regionális igazgatója.


Zentay Attila hozzátette, bajtársa nem szenvedett súlyos sérülést, az események feldolgozásához az intézményi pszichiáter segítségét sem kérte. Zentay hozzátette: az esetet mélységesen elítéli. A helyszínen rendőri intézkedés történt, hivatalból az Országos Mentőszolgálat feljelentést tett. Úgy véli, a munkatársát ért fizikai és lelki atrocitás nem megengedhető, a mentés biztonsága is veszélybe kerülhet.


Mivel az ügy vizsgálata tart, így Zentay Attila több információt nem adott, és ahhoz sem járult hozzá, hogy kollégája nyilatkozzon lapunknak.

 

Máriusznak két ujját vágta el a tükör, amit idegességében összetört.

Máriusznak két ujját vágta el a tükör, amit idegességében összetört.

A szomszédoktól megtudtuk: nagy őrjöngés volt a Thököly utcai házban, ami előtt a mentő és több rendőrautó is állt éjfél körül. Úgy tudjuk, a fiú lefejelte a mentőtisztet, aki segíteni akart neki. A mentősök hívták a rendőröket, akik próbálták őt lefogni. A fiú információink szerint ekkor harapta meg egyiküket.


– Ketten tartottak, annyira nem voltam magamnál. Hogy is fejeltem volna le és haraphattam volna meg ilyen állapotban szándékosan valakit? – kérdezte feldúltan a fiatal, aki beszélgetésünk közben elmesélte, több alkalommal is volt már dolga a rendőrökkel.


– Nagy volt a pánik, kiabáltunk. A fiam egyáltalán nem volt magánál, sőt azt mondta, gyógyszert vagy valami mást vett be, amire ivott is – mesélte a fiatal édesanyja. Az asszony hozzátette: Máriusz nem szándékosan fejelte le a mentőst, harapásra ő sem emlékezett. – Ömlött a kezéből a vér. Azonnal hívtuk a mentőt – magyarázta az asszony. Hozzátette, a helyi ügyelet érkezett meg először, majd csak később a mentő. Mivel a fia többször is elájult, így vízzel locsolták, hogy eszméleténél legyen.


A mentős elleni támadás ügyében a vásárhelyi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást. A harapás ügyében pedig a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségen. [namelink name="Szanka Ferenc"], az ügyészség szóvivője elmondta: mivel az eset hétvégén történt, egy-két napon belül pontosabb információkkal rendelkezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!