Lélektelen multifesztiválok vs. Hódstock

Hódmezővásárhely - A hiphop és a punk zene, a metál és az alternatív rock is jól megfér egymás mellett, a régió legjelentősebb underground fesztiválján, a Hódstockon.

Frankó Máté

Az idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az ország egyik legrangosabb underground zenei rendezvénye, a Hódstock Fesztivál. A szervező Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítványnak az idei évben is sikerült több, országosan is ismert és elismert előadót, valamint számos, a magyar „földalatti" zenei szubkultúrában számon tartott bandát megnyernie a fesztivál számára.

A régió legjelentősebb underground fesztiválján, a Hódstock.

A régió legjelentősebb underground fesztiválja a Hódstock.
– Az első Hódstock defibrillátorként hatott a kilencvenes években elpusztult vásárhelyi könnyűzenei kultúrára. Újra felébresztette a helyiek igényét a színvonalas, értékálló produkciók iránt - mondta a 2006-os indulás kapcsán Sulyok Zoltán, a Zöld Szikla elnöke.

Azt is hozzátette, bár a fesztivál mára már túlnőtt a város határain, hisz az egész régióból érkeznek látogatók, továbbra is arra törekednek, hogy a Hódstock egy szűkkörű, ugyanakkor tartalmas kikapcsolódást nyújtó rétegzenei fesztivál maradjon, megfizethető áron. - Ez a rendezvény, ellentétben a lélektelen multifesztiválokkal, igazi közösségi élményt nyújt mind a hallgatóság, mind a fellépők számára - mondja a szervező, aki az előző évek tendenciái alapján 300-600 érdeklődőre számít.

Annak ellenére, hogy egy kis költségvetésű, non-profit vállalkozásról van szó, a Hódstock szervezőinek, a különböző támogatók segítségével, minden évben sikerül egy-két húzó nevet szerződtetniük. Fellépet már a fesztiválon a Magashegyi Underground, az Akkezdet Phiai, a Fish!, az NKS, a Korai Öröm, a Blind Myself zenekar, Kontor Tamás, Szabó Eszter vagy éppen FankaDeli.

A legismertebb előadók az idei programban a FreshFabrik, Majka és Curtis, valamint a The Idoru nevű punk rock formáció, de többek közt ott lesz a Büdösök nevű alternatív zenekar, vagy immár sokadik éve a vásárhelyi Vatafaka együttes is. Helyszín a Kossuth gimnázium egykori, Kaszap utcai épülete. Kapunyitás pénteken este hatkor.

Címkék#fesztivál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!