Likvidhitelt vesz fel Vásárhely a HMSZ Zrt.-nek

A vásárhelyi közgyűlés a pénteki utolsó rendkívüli ülésen megválasztotta a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait, és a szavazatszámláló bizottsági póttagokat.

Kovács Erika

Módosították a 2019. évi összesített közbeszerzési tervet, tulajdonosi hozzájárulásukat adták a Mária Valéria Keresztény Óvoda bővítéséhez. Határoztak egy önkormányzati tulajdonban lévő lakás nem lakás célra való bérbeadásáról, valamint arról is, hogy szeptembertől is lesz iskolabusz a külterületeken.


Idén harmadszor módosították a költségvetést. Kovács László, a pénzügyi bizottság vezetője elmondta, a kiadási és bevételi oldal 18 milliárd 732 millió 257 ezer forintra módosult. A városnak 19 millió 131 ezer forint általános tartaléka és 29 millió 308 ezer céltartaléka van.


A testület 120 millió forint likvidhitel felvételéről is döntött, amit kizárólag a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Zrt. működésére lehet felhasználni. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője kiemelte, eddig nem támogattak hitelfelvételt, de nem szeretnék, ha a városi szolgáltatások veszélybe kerülnének. Márki-Zay Péter polgármester elmondta, néhány napja a város 85 millió forintot már utalt a cégnek. A Fidesz-frakció kikötése viszont az volt, hogy a 120 millió forintot egyben utalják át a HMSZ Zrt.-nek. Végül minden képviselő támogatta a likvidhitel felvételét. Így rövid időn belül 205 millió forinthoz jut a városi cég a működőképessége megőrzése érdekében.


Az ülés után Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatót tartott. – A költségvetés módosításának két leglényegesebb pontja, hogy a Járható Vásárhely Program idei keretét 67 millió forinttal emeltük, ami így 367 millió lett. Végre elindulhat a Rárósi út felújítása teljes hosszában, a Károlyi-, Ferenc- és Róka utcát is érinti a beruházás. 25,5 millió forinttal pedig a városüzemeltetési költségek összege is nőtt. Támogattuk a likvidhitel felvételét is, hiszen a mi célunk, hogy a város működjön – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!