Lila frizura volt a nyerő

Hódmezővásárhely - A győzelemre hajtott, és nyert is Szöllősi-Vágó Évi Németországban, a végzős fodrász szakmunkástanulók versenyén. A lila és kékes árnyalatú extrém férfifrizura szárítását hetekig gyakorolta Vásárhelyen.

Munkatársunktól

Nagyon mérges lett annak idején az édesanyja, amikor először levágta a húga haját, és megpróbált divatos frizurát kreálni neki. Manapság viszont már az egész családja szívesen fordul hozzá némi fazonigazításért – mesélte a vásárhelyi Elegance Fodrászszalonba gyakorlati képzésre járó Szöllősi-Vágó Évi, aki a közelmúltban a németországi Darmstadtban első helyet szerzett a végzős szakmunkástanulók versenyén.

– Férfi divatvágás és szárítás kategóriában nyertem. Nem lepődtem meg a győzelmen, ezért utaztam ki. Hetekig gyakoroltam az oktatóm, Cseh István világbajnok harmadik helyezett irányításával a mozdulatokat a tökéletes frizuráért. Még itthon befestettem a modellem haját, amely a fej tetején lilából indult, és kékes árnyalatba vált. Sem a vágás, sem pedig a szárítás nem volt egyszerű feladat. Nem egyenes, hanem ferde, felállott frufrut kellett készítenem, amelynek tökéletesen kellett tartania magát – magyarázta a Szegeden tanuló és élő, 20 éves Évi.

Kicsi kora óta fodrásznak készül, ezért is próbált gyakorolni a húga haján. Mostanság extrémebb frizurákat szeret készíteni, legyen szó férfiról vagy nőiről. Ennek ellenére azt vallja, a legfontosabb, hogy a vendég arcához megfelelő legyen a haj. Már most sokan rábízzák a döntés, és szerencsére nem is csalódnak a végeredményben – mondta a fiatal lány. Úgy tervezi, ha jövőre elvégzi az iskolát, akkor egy ideig egy fodrászszalonban szeretne széket bérelni. Legnagyobb álma, hogy saját üzlete legyen, emellett pedig, ha elég tapasztalata lesz, szívesen oktatná a szakmai gyakorlatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!