Marad a sportos vonal Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nem épült meg, és egyelőre nem is tervezik felhúzni azt a másfél milliárdos gyógyszállót, amelyet nyolc évvel ezelőtt tervezett a vásárhelyi önkormányzat.

Munkatársunktól

[namelink name="Mucsi László"], a polgármesteri hivatal városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetője elmondta: magántőkét is be akartak vonni, de nem volt elég jelentkező. – Közben 2010-re felépült a Best Western Hotel Ginkgo Sas, és jelenleg többre nincs fizetőképes kereslet a városban – tette hozzá az irodavezető.

A 2007-ben tervezett élményfürdőből sem az lett, mint aminek indult. A városnak 1 milliárddal kellett volna beszállnia a 2 milliárdos építkezésbe, míg a gyermekeknek épített, tavaly átadott élményfürdő összesen 500 millióba került – mondta Mucsi László.

Hozzátette: ezen a téren telített piacra léptek volna. A környéken 6-8 élmény- és gyógyfürdő található, ezért „gyúrtak rá" a sportos vonalra. – Sokan, külföldi és hazai egyesületek edzőtáboroznak nálunk, a 2016-os junior úszó-Európa-bajnokságra megújul a sportuszoda, bemelegítő medence és konditerem épül a strand területén – sorolta Mucsi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!