Hallgassa élőben!

Márki-Zay és az ellenzék is elfogadta a zárszámadást

- A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a 2017-es évről szóló zárszámadási rendeletet, vagyis Márki-Zay Péter polgármester és az ellenzék is támogatta szavazatával. Ez az elmúlt 27 évben még nem fordult elő - mondta sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője.

Hozzátette, ezzel ők is elismerték: szigorú, takarékos, szabályos és törvényes volt a város gazdálkodása, ami az elhunyt polgármester, Almási István nevéhez fűződik. Utóbbit a könyvvizsgálói összefoglaló is kiemelte. A képviselő még szólt arról, hogy december 31-ével 1 milliárd 409 millió forintos pénzmaradvány keletkezett, amelyből 424 milliót átemeltek az idei költségvetésbe általános tartalékként.

– Az önkormányzat működött, volt pénz fűnyírásra és szúnyogirtásra, a városban hagyományos, rangos eseményeket is megrendeztük, és jutott fejlesztésekre is. Vásárhely dinamikusan fejlődött – közölte. Kiemelte: Márki-Zay is elmondta, példaként tekint az Almási vezette gazdálkodásra.

Benkő Zsolt (Fidesz–KDNP) önálló indítványaként külön tárgyalta a testület a reprezentációs költségekre, a kamerabeszerzésekre és a hulladékgazdálkodás átalakítására vonatkozó közbeszerzésekről szóló belső ellenőri jelentéseket. Az ellenőrzést soron kívül a polgármester rendelte el. – Megállapították, mindhárom közbeszerzés szabályos és jogszerű volt, és a város érdekeit nézve mindig a legelőnyösebb ajánlatot fogadták el – összegzett Benkő. Az ezekről szóló határozati javaslatokat Márki-Zay Péter nem fogadta el. Hegedűs hozzátette: a hulladékgazdálkodással kapcsolatos polgármesteri feljelentést az ügyészség elutasította.

Benkó kijelentette azt is: a vásárhelyiek zaj helyett csendet szeretnének, mellébeszélés helyett pedig munkát és eredményeket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
Xavi a hazai vereség ellenére is büszke játékosaira
A klublegenda edzőként negyedszer irányította a Barcelonát.
Montenegróban is kimutatták az omikron változatot
Az új vírustörzset egy családnál azonosították, amelynek egyik tagja a közelmúltban tért vissza a Dél-Afrikai Köztársaságból.
Kiderült, melyik ország a világ legnagyobb műanyagszennyezője
Az újrahasznosítás infrastruktúrája nem tud lépést tartani az amerikai műanyagtermelés növekedésével.
A zöld párti polgármester az idén sem hajlandó igazi karácsonyfát állíttatni
A tiltakozás ellenére nem sikerült elérni, hogy ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfát állítsanak a franciaországi Bordeaux-ban.
Vámos és Klujber is stabilizálná a női kézilabda-válogatott játékát
A magyar együttes csütörtökön a szlovákok 35-29-es legyőzésével kezdte a csoportkört, így biztos továbbjutó.
Kelemen Hunor: aki egyszer hátat fordított a külhoniaknak, az újra megtenné
Az érintettek még ma is nehezen tudnak beszélni a tragikus, 2004. december 5-ei népszavazásról.