Hallgassa élőben!

Márki-Zay Péter az új Döbrögi - mások pénztárcája lett a cél a három bukott per után

Hódmezővásárhely polgármesterén háromszor verték le szavait és tetteit.

Az Origo.hu szerint Márki-Zay Péter az emberek pénztárcáját célozta meg, miután elvesztett három pert a bíróságon. „A baráti segítséget ezúton is köszönöm mindenkinek” – írta közösségi oldalán a hódmezővásárhelyi politikus az után, hogy a bíróság kétmillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tavalyi választási kampány hevében életveszélyesnek titulálta a hódmezővásárhelyi kórházat, ami miatt az intézmény pert indított ellene. A Szegedi Ítélőtábla nem igazán értékelte a hódmezővásárhelyi politikus helyzetértékelését, és jó hírnév megsértése miatt másodfokon elítélte. A 800 ezer forintos hazugságról szóló hírt rendesen felkapta az országos média, ez pedig védekezésre késztette a politikust, aki szerdán elkeseredett hangvételű, az origo.hu szerint kéregetésbe fulladó közleményben reagált a történtekre. 

Márki-Zay Péter már írásának elején előadta, hogy rendkívül nehéz helyzetbe került a bírósági ítélettel. Pontosabban ítéletekkel, ugyanis a városvezető arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy nem is egy, hanem három pert vesztett el tegnap.

„Kétmillió forintot és perköltségeket kell fizessek” – tette hozzá, amiből már ki lehetett találni, mire is fog kimenni a játék. Márki-Zay felsorolta és persze alaposan megmagyarázta az elmúlt időszak vesztes pereit. A kutatómunkából két dolog domborodott ki: természetesen egyszer sem ő volt a hibás, és összesen kétmillió forintot kell fizetnie. 

Paragi István által indított per: „Az első perben Paragi István építési vállalkozó perelt be, akiről még az elsőfokú bírói döntés is elismerte, hogy saját ingatlanvásárlásának ő maga volt az értékbecslője.” 
Eredmény: 500.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie.

A vásárhelyi kórház által indított per: „Jogászok szerint ez valóban erős kijelentésnek minősül, mégsem érzem jogosnak a 800.000 Ft sérelemdíjat. (…) . Ebben a perben egyébként a bíró is elismerte az elsőfokon eljáró bíróság eljárási hibáját a felperesi kereset befogadásával kapcsolatban.” 
Eredmény: 800.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie.

Végh Ibolya által indított per: „Végh Ibolya azért perelt, mert a korábbi városvezetés lakásértékesítési gyakorlatát kritizálva azt mondtam, hogy az általa és két gyermeke által beszerzési ár alatt megvásárolt három lakás esetében felmerül a hűtlen kezelés gyanúja is. A bíróság most kimondta, hogy Végh Ibolya becsületét az elsőfokú ítélettel szemben nem sértettem meg, de a jó hírnév sérelmét fenntartotta, a kért 2 milliós és elsőfokon megítélt 1 milliós sérelemdíjjal szemben 700.000 forintot ítélt meg, ami még így is érthetetlenül magas össze.” 
Eredmény: 700.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie. 

„A három perben így hamarosan 2 millió forint sérelemdíjat és további perköltségeket hajtanak be rajtam” – összesítette a negatív szériájának eredményét Márki-Zay. Elmondása szerint, mivel komoly kihívást jelent számára a pénz kifizetése, ezért örömmel fogad el a barátoktól, szimpatizánsoktól anyagi támogatást.

A baráti segítséget ezúton is köszönöm mindenkinek

– fogalmazott a Juhász Péteri adottságokkal bíró politikus, aki az ellenzéki hagyományokhoz hűen tarhálásba kezdett, amelynek célja ezúttal is a saját zsebből való fizetés mellőzése.

Peres ügyek egymás hátán

Nem túl biztató számára, hogy a keddi nap után a szerdai napot is a bíróságon kezdte. Ezúttal a makói tárgyalóteremben volt jelenése, ahol egy rágalmazási ügyben hallgatták meg.

Ezzel azonban még közel sincs vége a bírósági látogatásoknak, hiszen Márki-Zay ellen pert indított Lázár János fideszes képviselő, Havasi Katalin vásárhelyi Fidesz-elnök és Miklós Anikó iskolaigazgató, így várhatóan a közeljövőben újra és újra meg kell jelennie az igazságszolgáltatás előtt a hazudozó polgármesternek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Hirdetés
Így győzheti le könnyen a karácsonnyal járó stresszt
hirdetés
Cukorbetegen, biztonságban
Hirdetés
A 21. század építőipari gépei
Hirdetés
Egri János Jr.: sokat kell bizonyítanom még, és tovább kell vinnem a hagyományt
Nagy felzúdulást váltott ki Pakisztánban, hogy nyilvánosan megvertek és levetkőztettek négy nőt
A férfiakra a pakisztáni törvények értelmében akár életfogytig tartó börtönbüntetés vagy halál is várhat.
Késes támadást előztek meg Franciaországban
A rendőrség szerint a két ember által összehangolt, dzsihadista inspirációjú merénylettervről van szó.
Bartók Csaba és Mihálffy Béla indul a 2022-es választáson
A képviselőjelöltek közösségi oldalukon számoltak be a hírről.
260 milliárd forint előleg a gazdáknak
Herczegh Anita: nem hagyjuk magukra a Covid-árvákat!
Magyarországon eddig mintegy ezer gyermek vesztette el szüleit a koronavírus-járvány következtében – mondta.
Vadító! Alig takarja valami Tolvai Reni melleit
Pántos bodyban pózolt az énekesnő.