Márki-Zay Péter: Önök hozták a pénzt, mi meg elköltjük

Személyeskedéstől sem mentes vita jellemezte ismét a vásárhelyi közgyűlést. A polgármester szerint pozitív munkamegosztás, hogy a fideszesek hozták a fejlesztési pénzeket, ők pedig elköltötték.

Kovács Erika

A hódmezővásárhelyi közgyűlés egyhangúlag támogatta Szabó Zsolt városi rendőrkapitányi kinevezését. Az egyik napirendi pont a Kovács-Küry Időskorúak Otthona energetikai felújításához kapcsolódott. Még az előző városvezetés pályázott, és nyert a beruházásra 420 millió forintot. A mostani legalacsonyabb árajánlat is bruttó 105 millió forinttal több ennél, tehát pótforrásra van szükség.

 

A hódmezővásárhelyi közgyűlés egyhangúlag támogatta Szabó Zsolt városi rendőrkapitányi kinevezését. Fotók: Török János

A hódmezővásárhelyi közgyűlés egyhangúlag támogatta Szabó Zsolt városi rendőrkapitányi kinevezését. Fotók: Török János

Benkő Zsolt fideszes képviselő, aki azt javasolta, hogy támogassák a határozati javaslatot. Egyben emlékeztetett rá, Márki-Zay Péternek volt olyan kijelentése, hogy ő majd 50 százalékkal olcsóbb közbeszerzéseket folytat le.

Szégyenletesnek nevezte, hogy egész 2018 arról szólt: a polgármester hol az egyik, hol a másik vállalkozásba kötött bele. Szerinte ez nagymértékben befolyásolta azt, hogy 2018-ban sikertelenek voltak a közbeszerzések.


A fideszes képviselő felszólalása több mint egyórás vitát generált. Márki-Zay azt mondta, nem igaz, hogy azért sikertelenek a közbeszerzések, mert megsértette a vállalkozókat.

Benkő Zsolt hangsúlyozta, képmutatás, hogy a polgármester azt az előző városvezetést szólja le, amely idehozta a fejlesztéseket. – Abban az időben, amikor önök vezették ezt a várost, a forrásokat kellett megszerezni, és önök megszerezték – mondta a polgármester.

 

– Most, amikor végre kell hajtani a beruházásokat, mi végrehajtjuk. Ez egy nagyon pozitív munkamegosztás. Önök hozták a pénzt, mi meg elköltjük

– válaszolta Márki-Zay Péter.


Végül a pályázati önerőt megszavazták a képviselők.


A Vásárhelyi valóság nevű önkormányzati havilap szerkesztőbizottságának lemondott tagjai helyébe a Fidesz Miklós Pétert és Árva Lászlót javasolta. Márki-Zay Péter azonban 15 napra elnapolta a közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!