Még marad a zacskó a táblákon a vásárhelyi elkerülőn

Bár a vásárhelyi keleti elkerülő utat már átadták, a Kutasi úton az új, lakott terület elejét és végét jelző táblákon még mindig fekete fólia díszlik. Megkérdeztük az önkormányzatot, miért.

Kovács Erika

Vasárnaptól, többhetes várakozás után végre lehet használni a keleti elkerülő utat. Azt hittük, ettől az időponttól kezdve a város az újonnan kirakott tábláknál kezdődik és ér véget. Hetekkel ezelőtt ugyanis „Lakott terület eleje" és „Lakott terület vége" táblákat helyeztek ki Székkutas irányában a Kutasi úton, a körforgalomtól néhány méterre. A táblákat fekete fóliával takarták le, amelyeket a szél már többször is leszedett. Legutóbb pár napja kaptak új zacskóborítást, de az erős szél már van, ahol azokat is megtépázta.


Megkérdeztük a vásárhelyi önkormányzatot, hogy mi az oka, hogy még mindig a régi helyen kezdődik és ér véget Vásárhely.

Nem tudni, mikor épül ki a közvilágítás, addig marad a letakart tábla. Fotó: Kovács Erika

Nem tudni, mikor épül ki a közvilágítás, addig marad a letakart tábla. Fotó: Kovács Erika

Azt válaszolták, hogy a 4459. jelű 195+497 kilométerszelvényben épült körforgalom 47-es főút felé lévő „Lakott terület kezdete" és „Lakott terület vége" táblák kihelyezését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. javasolta a forgalomba helyezési eljárás során. Viszont a körforgalom és a jelenlegi „Lakott terület vége" jelzőtábla között nem épült még ki a közvilágítás. – A jelzett szakaszon a letakart jelzőtáblák majd akkor lesznek érvényben, ha ott a közvilágítás kiépül – írták. Arról azonban nem kaptunk információt, hogy ez mikorra várható, vagyis meddig fogadja a városba lépőket a fekete zacskós tábla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!