Még mindig nem döntöttek az Eötvös leendő igazgatójáról

Hódmezővásárhely - A minisztérium még nem döntötte el, hogy Orbán István marad, vagy Hornyák János lesz szeptembertől a vásárhelyi Eötvös-iskola igazgatója. A diákok Orbánt szeretnék. Időközben a Bethlenben Kádár Péter leköszönt.

Antal Sándor

A Bethlenben váltottak


Öt év után Kádár Pétert [namelink name="Hódiné Földesi Sára"] váltja a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatói posztján. Az új vezető biológia–testnevelés szakos tanár, aki eddig a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója volt.

– Úgy tudjuk, hogy [namelink name="Hornyák János"] lesz az új igazgató. Minden jel arra mutat – mondta egy diák, aki a vásárhelyi Eötvös-iskolában tanul. Kérte, hogy ne írjuk le a nevét, azt mondta, nem akarja maga alatt vágni a fát. Nemcsak vele, több társával is beszélgettünk, akik mind ugyanazt állították, hogy szeptembertől már nem Orbán István vezeti az intézményt.


Mint arról korábban beszámoltunk (2016. május 12.: 245 diák támogatja, hogy Orbán István igazgató maradjon), a tanulók petíciót írtak alá, és tüntetésen is kiálltak [namelink name="Orbán István"] igazgató mellett.


– Egy-két tanár nézett ránk furcsán, de nem lett következménye a tüntetésnek – mesélték a tanulók, milyen volt

a hangulat az iskolában a tanév utolsó heteiben.


A tanárok többsége is Orbán mellett voksolt a májusi véleményező ülésen, Vásárhely közgyűlése viszont Hornyák Jánost támogatta, aki jelenleg igazgatóhelyettes. – A fenntartó Nemzetgazdasági Minisztériumnál még nem döntöttek. Nem tudjuk, mikor kapunk róla értesítést – válaszolta megkeresésünkre Kincses Tímea Katalin, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese.


Hornyák János nem kommentálta a pletykákat. Korábban lapunknak úgy nyilatkozott: „Bárki lesz az igazgató, az a fontos, hogy működjön az iskola."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!