Megkérdeztük az olvasót: Mit főz legszívesebben?

Hódmezővásárhely - Ezúttal arról faggattuk vásárhelyi olvasóinkat, hogy mit főznek legszívesebben?

Delmagyar.hu

Kálló Pálné
takarító:
– Naponta főzök, inkább ebédet készítek, mint vacsorát. Legszívesebben milánói makarónit főzök, nagyon szereti a család. Hetente általában kétszer kerül húsétel az asztalra, nem olcsó a hús. Havonta 25-30 ezer forintot költök élelmiszerre.

Dombi-Kiss László
motorfelújító:
– Ritkán főzök, mert a párom nagyon jól főz. Ha főzök, akkor előtérbe helyezem a kerti sütögetést és a bográcsos, magyaros ételek készítését. Legszívesebben marhapörköltet készítek, méghozzá hagyományosan, semmi vörösbor, csak hagyma és paprika.

Vetró Istvánné
nyugdíjas:
– Nagyon szeretek leveseket főzni, főként húslevest, régi, hagyományos recept szerint. Szívesen fogyasztjuk a tojásos vagy a krumpli- és a csontlevest is. Sütni is szeretek, jön a farsang, a fánkot ilyenkor nem hagyom ki.

Grezsa István
önkormányzati képviselő:
– A mosogatás miatt nem igazán szeretek a konyhában tevékenykedni. Ha mégis főzök, akkor általában birka- és marhapörköltet készítek. Mindegy, hogy bográcsban, szabadban vagy a tűzhelyen. Az ízletes pörkölt titka a jó hagyma, a jó pirospaprika és a jó minőségű hús.

Címkék#főzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!