Megmenekült a vásárhelyi fociutánpótlás - Lázár János segített megszerezni a hiányzó tao-pénzt, 35 millió forintot

A meglévő 25 millió forintot Lázár János országgyűlési képviselő segítségével egészítette ki 60 millióra a Hódmezővásárhelyi FC, így megmenekült a klub utánpótlás-nevelése.

Imre Péter

– Korábban egyeztettünk a városvezetéssel, Márki-Zay Péter polgármesterrel az utánpótlás helyzetéről, de csupán egy 2,5 millió forintos ígérvényt kaptunk. Ezután fordultunk Lázár János országgyűlési képviselőhöz és segítségével sikerült megszerezni a szükséges összeget – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Vinnai István, a Hódmezővásárhelyi FC társadalmi elnöke. Hozzátette, akkor még 35 millió forint hiányzott a tao-pénzből az utánpótlás-nevelés további működtetéséhez.


Horváth Zoltán klubelnök hozzáfűzte: a politikus segítségével sikerült megmenteni 400 fiatal sportolási lehetőségét és több, mint 20 edző munkáját.

 

– Az eset jó példa arra, hogy összefogással minden megoldható. Ezzel lezártuk a 2018/19-es szezont és nyugodtan, megfelelő anyagi fedezettel kezdhetjük az újat

– közölte. Megemlítette: a városban tapasztalható feszültség, megosztottság a labdarúgásra is rányomta a bélyegét, létbizonytalanság-érzést okozott.

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

– A városvezetés politikai támadást indított a tao-rendszer ellen Vásárhelyen, pedig annak köszönhetően eddig 1 milliárd forintot költhettünk a stadionra, pályák építésére és öltözők felújítására – közölte Lázár János. Elmondta még: a most megszerzett összeg rendelkezésre áll, de a következő szezon előkészítését már most el kell kezdeni.


– Továbbra is számíthatnak a segítségemre – ígérte. Ezután Lázár kitért az okokra. Szerinte a városvezetés politikai harctérré változtatta Vásárhelyt, ennek volt része a helyi sportélet támadása.

 

– Márki-Zay Péter polgármester folyamatosan harcol Orbán Viktorral, a Fidesszel, a város megválasztott országgyűlési képviselőjével, a kormánnyal, a világgal

– sorolta. Kifejtette: akkor lesz előrelépés és fejlődés, ha az együttműködés és az összefogás kultúrája győz a politikai háború kultúrája felett. Újra nyugalomra és békességre van szükség a városban.


– Vásárhely nem lehet politikai harctér, ebből nem született semmi, csak egy jelképes, 2,5 millió forintos ígérvény a vásárhelyi futballklub estében. Míg az összefogással megoldottuk 400 gyermek sportolását. A jövőbe kell tekinteni és tervezni – mondta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!