Megnyílt a Téli tárlat az Alföldi Galériában - fotók

A vásárhelyi Alföldi Galériában szombaton nyílt meg a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Téli tárlat 2018-2019 elnevezésű kiállítása. A 40 alkotó 70 műve március 17-ig látható.

Imre Péter

– Mártély örök és örökség is egyben – jelentette ki megnyitójában Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze. A vásárhelyi Alföldi Galériában szombaton nyílt meg a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Téli tárlat 2018–2019 című beszámoló kiállítása. Megemlítette még, hogy a mártélyi művésztelepen olyan nagyságok is alkottak, mint Tornyai János és Endre Béla. A galéria 3 termében 40 alkotó 70 művét, főként festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők. Az idei és korábbi díjazottak munkái is láthatók.


 Köszöntőtőjében Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, az alkotótábor korrigáló tanára és a Szolnoki Művésztelep vezetője elmondta:

 

– Sokan, sokáig mondogatták nekem, Gyuri, menj el Mártélyra. Eljöttem, itt vagyok és nem tudok többé elszakadni tőle, a szerelmese lettem. A vásárhelyi festőiskola egyébként is meghatározó volt munkásságomra, pályámra, karrieremre. Láttam ugyanis egy kiállítást Vásárhelyen, és az ottani élmények hatására lettem rajzoló gyerekből festő gyerek

– emlékezett.

 

Megnyílt a Téli tárlat az Alföldi Galériában - GALÉRIA. Fotó: Imre Péter


Azt is elárulta: utál zsűrizni.

 

– Szerintem két művet nem lehet összehasonlítani, az alkotás csakis önmagával vethető össze. Azzal mérhető, hogy a tartalmat miként ábrázolták, mennyire harmonikus a tartalom, a mondanivaló a kivitelezéssel, az alkalmazott technikával, annak minőségével

– indokolt Verebes.


A megnyitó zenei közreműködője is két festőművész volt, Varga Erik és Vidovits Iván. Meg kell még említeni a kiállítás kurátorát, Mucsi Zoltán festőművészt, a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor vezetőjét. A tárlat március 17-ig tekinthető meg az Alföldi Galériában.


 

Címkék#megnyitó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!