Megújul a vásárhelyi Z-bérház

Hódmezővásárhely - Megújul az úgynevezett Z-bérház homlokzata Vásárhelyen. A Lázár utca 1–3. szám és a szomszédos 3/A–B alatt is zajlik a munka. A költségek harmadát az önkormányzat, a többit a lakók állják.

Munkatársunktól

Egy hónap múlva elkészül a Vásárhelyen csak Z-bérházként emlegetett társasházak Lázár utca 1–3. szám alatti épületének homlokzati felújítása. A Tornyai János Városrehabilitációs Program része a javában zajló Dr. Rapcsák András utca felújítása, amely a beruházást követően – várhatóan az év végére – sétálóutca lesz. Az egységes belvárosi arculat kialakításához kapcsolódva kezdeményezte a vásárhelyi önkormányzat a Z-bérház külső felújítását is. A társasházakban élők a beruházás költségeinek kétharmadát, a város pedig a harmadát állja.

Hamarosan kész az 1950-es években épült, Lázár utca 1–3. szám alatti társasház homlokzata. Fotó: DM/DV

Hamarosan kész az 1950-es években épült, Lázár utca 1–3. szám alatti társasház homlokzata.
Fotó: DM/DV

A fentebb említett Lázár utca 1–3. szám alatt összesen 27 lakás található, a felújítás pedig több mint 8 millió forintba kerül. Az 50-es években épület ház homlokzata teljesen megújul. Ezzel párhuzamosan folyik a munka a Lázár utca 3/A–B alatt. A 21 lakásos társasháznál a vakolatot javítják, festik, mert korábban már elvégezték a homlokzat rekonstrukcióját. Így a munkálatok költsége is alacsonyabb, 3 millió forint, és hamarabb is lesz kész, 2 hét múlva befejezik a felújítást.

A Hódi Pál utca 10. és 8. szám alatt is terveznek a lakók felújítást, csak később. Az utóbbi épületnél a szigetelést, a nyílászárók cseréjét szeretnék elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!