Mikor van nyitva a Dilinka temető?

Imre Péter

– A múlt hónap végén este 7-kor kimentem a Dilinka temetőbe, ahol hozzátartozóim nyugszanak. Zárva találtam a kaput. Ez nagyon meglepett, mert úgy emlékszem, a sírkert éjjel-nappal nyitva volt – panaszolta a vá­­sárhelyi Nagy Imréné. Hozzátette: táblát sem látott, amelyen a nyitvatartást feltüntették volna. Egy ismerőse reggel 7-kor ment – ő sem jutott be.


Utánajártunk, mi történhetett. Először a Susáni Református Egyházközség lelkészét, a fe­­lekezet vásárhelyi temetőiért felelős Nagy Zoltán Imrét tárcsáztuk – többször a vonalast és a mobilt is, hiába.

A kapu melletti omladozó ház falán ősrégi tájékoztatót találtunk, a nyitvatartással együtt. FOTÓ: IMRE PÉTER

A kapu melletti omladozó ház falán ősrégi tájékoztatót találtunk, a nyitvatartással együtt.

FOTÓ: IMRE PÉTER

Ezután elmentünk a temetőhöz, ami déltájban nyitva volt. A kapuhoz közeli düledező ház falán rozsdás, megviselt tájékoztatót találtunk, rajta a nyitvatartás ideje: 6-tól 19 óráig. Olvasóink tapasztalata szerint ez nem stimmel, valószínűleg már nem aktuális. A kapun be­­lül pár méterrel a házfalon ott virított a csősz száma – többször hívtuk, ő sem vette fel –, de azzal, aki kint rekedt, nem sokra megy.


A temetkezési vállalatokat is csörgettük: a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft.-nél közölték, nem tudják, mert már évek óta nem temetnek oda – nagyon ke­­vés ott az új temetés –, míg a Borostyán Temetkezési Szolgálat úgy tudta, 8-tól 16 óráig lá­­togatható.


Abból, hogy olvasóink sem reg­­gel, sem este 7-kor nem ju­tottak be, ez tűnik valósnak.

Címkék#temető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!