Milliókat szeretnének megspórolni

Hódmezővásárhely - Iskolabusz-üzemeltetőt keres közbeszerzési pályázaton a vásárhelyi önkormányzat és a kistérségi társulás. A győztessel 4 évre kötnek szerződést, és abban bíznak, hogy milliókat tudnak spórolni a rendszer működtetésén, ami eddig 50, illetve 32 millió forintba került.

Munkatársunktól

A következő tanévtől is a már bevált módon, azaz a diákok számára ingyenes iskolabusszal szállítja be a város iskoláiba a tanköteles korú gyerekeket a vásárhelyi önkormányzat és a kistérségi társulás. Az iskolabuszok 2006 szeptembere óta hordják a batidai, erzsébeti, kútvölgyi és szikáncsi gyerekeket a vásárhelyi iskolákba. Akkor megszűntek a tanyaközpontok kis létszámú iskolái. A szolgáltatást az első két évben megbízással a vásárhelyi Bacsa-Trans Kft. nyújtotta. A város azonban sokallta a szolgáltatás díját, ami tanévenként 50 milliós kiadást jelentett. Ezért megpályáztatta a szolgáltatást. A jelenlegi tanévben már a Tisza Volán Zrt. szállítja a gyermekeket – 32 millió forintért. Ebből 11,4 millió forintot Vásárhely, míg a többit a kistérségi társulás áll.

A vásárhelyi önkormányzat még inkább szeretné csökkenteni a költségeket, ezért már most újabb közbeszerzési eljárást ír ki közösen a kistérségi társulással. Ezúttal azonban négy évet pályáztatnának meg, nem egyetlen tanévet.

Az iskola és a strand között is szállítják a gyerekeket

Az iskolabuszok nem csupán a külterületről szállítják a városi intézményekbe a diákokat, de a mindennapos testnevelés keretében az iskolák és a strand között is hozzák-viszik a gyerekeket. Szintén ezek a buszok szállítják az Aranyossy Ágoston Általános Iskola diákjait a mindennapos testnevelés keretében az intézmény és a Dél-alföldi Lovasudvar között is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!