Mindszentek Fája: húsz település egy oszlopon

Mindszent - A Mindszentek Fája elnevezésű iránymutató tábla, ha jelképesen is, de ezentúl mutatja az irányt a mindszenti kulturális központ körüli Pallavicini parkban.

Munkatársunktól

A [namelink name="Bozó Tibor"] által faragott művön 20 település neve szerepel: a Mindszent elő- és utónevűek, valamint a Tisza-parti kisváros testvértelepülései kerültek fel a faoszlopra. A nyíl pedig éppen arra mutat, amerre a helység található.

A Mindszenti Napok szervezői csapatának közös ötlete volt még, hogy kerüljön fel egy szám is a településnevek mellé, ami azt jelzi, hogy Mindszenttől hány kilométerre fekszik az adott helység. Az iránymutató táblát vasárnap a XIV. Mindszenti Napok zárásaként avatták fel. A záróünnepségen részt vevő 13 polgármester köszönetet mondott a hétvégi rendezvény lebonyolításáért a szervezőknek.

Bozó Tibor munkáját már jól ismerhetik a helyiek, ugyanis az elmúlt évben Máriás Ferenc, illetve a többi volt lovas emlékére elhelyezett kopjafát is ő faragta; most a városüzemeltetési csoport munkatársai is segítettek neki. – Extrém munka volt, mivel az oszlopon a felállítás előtt egy héttel még a rigó fütyült – mondta a faragó. Hozzátette, rekordidő alatt készült el, mivel későn jött az ötlet, így pirkadattól sötétedésig dolgoztak a táblán.

A szélrózsa minden irányában vannak Mindszent elő- és utónevű települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!