Mindszenten bezár a bank, Vásárhelyre viszik a fiókot - a hatékonyabb ügyfélkiszolgálásért

Mindszent, Hódmezővásárhely - December 31-éig működik a mindszenti OTP-fiók, utána bezárják. A bank ügyfelei januártól Hódmezővásárhelyen intézhetik ügyeiket. A lakosok felháborodtak. A bank a hatékonyabb ügyfélkiszolgálással magyarázza a döntést.

Kovács Erika

– Bezár az OTP-nk? Nem mondja... Ez felháborító! Akkor mi lesz velünk, idősekkel? Én itt helyben még elsétálgatok, de vidékre a betegszállító visz, merthogy csak akkor hagyom el Mindszentet, ha vizsgálatra kell mennem. A banki ügyekhez mégsem kérhetek betegszállítást! – háborgott Zsemle Józsefné. Az asszony azt mondta, legalább 30 éve ügyfele a mindszenti OTP-fióknak.


– Igaz, hogy van egy takarékszövetkezet is Mindszenten, de egy bank mégiscsak több mindent intéz!

A közösségi oldalon híre ment a napokban, hogy 2017. december 31-én bezár a mindszenti OTP.


Az értesülés igaz – erősítette meg érdeklődésünkre az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya. Meglepetésünkre azonban nem gazdasági szempontok vezettek a döntéshez, hogy esetleg lecsökkent az ügyfelek száma. A megkeresésünkre adott válasz szerint a mindszenti fiókot a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében vonják össze a Hódmezővásárhely, Andrássy utca 1. szám alatti fiókkal. Azt írták, hogy az összevonás után, januártól a lakosság még magasabb színvonalon intézheti ügyeit az utódfiókban vagy bármely más fiókban. A vállalkozói ügyfelek számlája december 31-én automatikusan átkerül a vásárhelyi bankfiókba, amit igény esetén megváltoztathatnak.

Már csak néhány hétig üzemel a mindszenti OTP-fiók, azután bezárják. Fotó: Kovács Erika

Már csak néhány hétig üzemel a mindszenti OTP-fiók, azután bezárják. Fotó: Kovács Erika

A bankjegy-automata a fiók bezárása után is Mindszenten marad.


– Erre nincs mit mondani! Hallottam a bezárásról pletykákat, de nem akartam elhinni. Már legalább 40 éve működik ez a fiók. A dolgozók kedvesek, segítőkészek. Ezt a bezárást nem szabadna engedélyezni. Lázár Jánosnak bele kellene szólnia! – mondta Fülöp Istvánné.


– Borzasztóan el vagyok keseredve! Az OTP-ben van a kis pénzem. Kártyám nincs. Ha ki kell venni valamennyi összeget, akkor hogy menjek Vásárhelyre? Nézze meg a lábam. Itt helyben biciklire ülök, és azzal megyek, ahová kell, de Vásárhelyen hogy sétáljak el a buszmegállóból a bankig?


Az ugyancsak mindszenti Krómer Anna Júlia éppen az OTP-ből lépett ki, amikor megszólítottuk.

– Rossz döntés. Lassan mindent elvisznek Vásárhelyre. Nekünk mi marad itt Mindszenten?


Többen is szóvá tették, hogy Vásárhelyen banki ügyet intézni legalább fél napba telik majd. A többség buszhoz kötött, az utazási idő oda-vissza 1 óra, teljes árú jeggyel 740 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!