Mobilfizetési rendszer Vásárhelyen is

Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett - közölte a Díjnet Zrt. az MTI-vel.

Munkatársunktól

Az országban elsőként Hódmezővásárhely és Kiskunhalas lakosai, illetve a két város helyi vállalkozásai élhetnek 11-féle adónem egyszerű, elektronikus kiegyenlítésének lehetőségével. A Díjnetnél azzal számolnak, a szolgáltatáshoz már csatlakozott két önkormányzatot tucatnyi további követheti.


A független e-számlakezelő rendszer, a Díjnet iCsekk néven futó fizetési megoldása az eddigi papíralapú adófizetést váltja ki. Az ügyfél az önkormányzattól kapott adóegyenleg-értesítőn feltüntetett QR- kódot leolvasva néhány gombnyomással, mobiltelefonja segítségével tetszőleges helyen és időben fizetheti be az adóját. Ehhez le kell tölteni az ingyenes – iOS és Android platformon is elérhető – iCsekk alkalmazást az okoskészülékre, az adó kiegyenlítésére pedig bármilyen internetes fizetésre alkalmas bankkártya vagy hitelkártya használható.


Ez a rendszer, amennyiben a mobilfizetés mellett e-számlaküldési szolgáltatás is kapcsolódik majd hozzá, rövidebb távon is jelentős költségmegtakarítást eredményezhet az önkormányzatoknak. Az egyszerű fizetési módnak köszönhetően a kinnlevőségek összege is csökkenthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!