Műszerek a vásárhelyi kórháznak

Hódmezővásárhely - A gyermek veleszületett szívhibájának, -ritmuszavarának, magas vérnyomásának diagnosztizálását és gyógyítását segítik azok a műszerek, amelyeket tegnap adományozott a K&H a vásárhelyi Erzsébet-kórháznak.

Munkatársunktól

A közel 5 millió forintos életmentő eszközökhöz a bank Gyógyvarázs elnevezésű programjában pályázat útján jutott a vásárhelyi intézmény. Prins Gabriella, a K&H Bank régiós fiókigazgatója tegnap az adományozáskor elmondta: a program ötéves működése óta összesen mintegy 12 millió forint értékű műszerrel támogatták a megye gyermekgyógyító intézményeit. Elhangzott: a jubileumi év ajándékaként a K&H egy évre szóló műszerbiztosítást kötött a betegőrző monitorra, a kilégzési tesztre és az EKG-ra. Szűts Péter, a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa az eszközök jelentőségéről beszélt, megjegyezte: az országos átlagnál lényegesen több vásárhelyi gyermek küzd magas vérnyomással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!