Nagy Ernő lánya visszalép a lakás megvásárlásától, a Fidesz lemondásra szólítja fel a politikust

Hódmezővásárhely - Nagy Ernő vásárhelyi önkormányzati képviselő bejelentette: lánya visszalép a belvárosi lakás megvásárlásától. A Fidesz úgy reagált, ez annak a beismerése, hogy valami valóban nem volt rendben, ezért lemondásra szólítja fel az MSZP-s politikust.

Imre Péter

 – A személyem és lányom elleni nemtelen támadások lehetetlenné tették, hogy megvegye a lakást, ezért bejelentette [namelink name="Márki-Zay Péter"] polgármesternek, nem kívánja fenntartani megkötött adásvételi és lakásbérleti szerződéssel kapcsolatos jogviszonyát – mondta [namelink name="Nagy Ernő"] (MSZP) vásárhelyi települési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen előre megfogalmazott közleményt olvasott fel.


A szocialista politikus kijelentette: összehangolt sajtótámadás indult lánya és ellene. Hangsúlyozta: nehéz élethelyzetbe jutott lánya lakáshoz jutása érdekében 2017 áprilisában [namelink name="Almási István"] polgármesterhez fordult segítségért – feltárva minden körülményt –, aki támogatta ebben.


– [namelink name="Hegedűs Zoltán"], akkori alpolgármester kötötte meg lányommal a lakásbérleti szerződést, eltekintve a 3 éves helyben lakási követelménytől, amire volt törvényes lehetőség. Később lányom élt a felkínált elővásárlási joggal és a 40 százalékos kedvezménnyel is – mondta Nagy Ernő. Hozzátette: mivel a lánya még nem fizetett, a most is az önkormányzat tulajdona. Közben egyébként lánya megkezdte az életveszélyes villanyhálózat felújítását, amire eddig 400 ezer forintot fordított.


– Való igaz, a hosszabbításra vonatkozó kérelmet 2018 decemberében a közüzemi szolgáltatók 0-ás igazolása nélkül írtam alá. De tisztában voltam azzal, lányomnak semmilyen tartozása nincs, mivel fogyasztása sem volt és minden további fizetési kötelezettsége rendezett volt – érvelt Nagy. Kijelentette: igaza tudatában áll, ha kell, az igazságszolgáltatás elé.


Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője azt közölte: a vásárlástól való visszalépést beismerésnek tekintik. Szerinte Nagy Ernőnek a nyilatkozatával az volt a szándéka, hogy Márki-Zay Péter polgármestert és [namelink name="Kis Andrea"] alpolgármestert megpróbálja tisztára mosni. – Nagy Ernőt ismét felszólítjuk: mondjon le képviselői tisztségéről és a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökségéről – mondta Hegedűs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!