Nehezen találták helyüket az egykori polgármesterek

Hódmezővásárhely - Nehezen találta helyét az elvesztett választás után az egykori mindszenti és székkutasi polgármester. Gyovai Tiborné elköltözött Mindszentről, de figyeli a város sorsát. Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért.

Török Anita

Nehezen találta helyét a 2002-es önkormányzati választás elvesztése után [namelink name="Gyovai Tiborné"], Mindszent expolgármestere. Gyovainé elköltözött Mindszentről. Földrajz–rajz szakos pedagógusként próbált állást találni – sikertelenül.

– Dolgoztam vidékfejlesztési menedzserként, majd rendezvényszervezésbe fogtam, és civilszervezetek munkáját segítem – magyarázta. A volt településvezető 2006-ban a Centrum Párt színeiben újra indult az önkormányzati választáson, de nem járt sikerrel. Ennek ellenére figyelemmel kíséri Mindszent életét. Úgy látja: a település fejlődéséért nagyobb összefogásra lenne szükség. Arra a kérdésre, hogy jövőre ismét indul-e a polgármesteri székért, csak annyit válaszolt: korai még erről beszélni.

[namelink name="Vígh Viktor"] egykori székkutasi polgármester viszont már biztos abban, hogy újra megméreti magát a 2010-es választásokon. S ugyanis nem a jó úton halad a település. Sürgősen el kell dönteni: Vásárhely külterülete legyen-e Székkutas, vagy maradjon önálló.

Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért Székkutason. Fotók: Tésik Attila

Vígh Viktor jövőre újra indul a faluvezetői székért Székkutason.
Fotó: Tésik Attila

– Nem Vásárhely igényeit kell kiszolgálni, hanem a község érdekeit – hangsúlyozta Vígh Viktor, aki 1998-tól 2006-ig volt Székkutas polgármestere. Két ciklus után neki sem ment könnyen az álláskeresés. Tanított Árpádhalmon, volt biztosítási ügynök, jelenleg pedig egy csongrádi élelmiszer-ipari gépeket forgalmazó cég külkereskedője.

– Örülök, hogy végre használhatom az orosz tudásomat, főként Belorussziába szállítunk – jegyezte meg. A volt faluvezető naponta ingázik Székkutas és Csongrád között. Ugyankor a Székkutasért Egyesület elnökeként a falu életével is foglalkozik, és az sem érdekli, hogy nem látják szívesen az önkormányzatnál.

Gyovai Tiborné szerint Mindszent fejlődése érdekében nagyobb összefogásra lenne szükség.

Gyovai Tiborné szerint Mindszent fejlődése érdekében nagyobb összefogásra lenne szükség. Fotó: Tésik Attila
Polgármesterből képviselő

Köztisztviselőként tartalék állományba került a mindszenti Kecskeméti János azt követően, hogy 1998-ban elvesztette a választásokat. Kecskeméti polgármestersége előtt is a mindszenti városházán dolgozott, de az elvesztett választás után nem vették vissza. Félév után a mártélyi hivatalban helyezkedett el, ahol 2008-ig, nyugdíjazásáig dolgozott. Közben úgy döntött: a 2006-os választásokon harcba száll a képviselőségért Mindszenten. Büszke arra, hogy ő gyűjtötte be a legtöbb szavazatott, több mint 1600 voksot kapott. Arra viszont nem szívesen emlékszik, hogy a testület tagjai kétszer elutasították az alpolgármesteri kinevezését. Elmondása szerint könnyebb dolga volt polgármesterként, mint képviselőként, mert állítása szerint más volt Mindszent anyagi helyzete. Emlékei szerint ő még több mint 100 milliós vagyonnal adta át a várost utódjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!