Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Tegnaptól 8 napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért.

Munkatársunktól

A vásárhelyi keresztény felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez, január 20. és 27. között egymás templomaiban, gyülekezeti termeiben közösen járulnak az Úr színe elé. A nyitó istentisztelet a Református Ótemplomban volt, igét Németh László római katolikus esperes hirdetett, a liturgiát Nagy Ervinné evangélikus lelkipásztor vezette.

 

Az imahét központi igéje: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj..." A vásárhelyi imahét alkalmai vasárnaptól vasárnapig mindig 17 órakor kezdődnek.


Ma a tabáni református imaházban, kedden az evangélikus templomban, szerdán a baptista gyülekezet, csütörtökön az újtemplomi református gyülekezet imatermében, pénteken a Szentháromság-templomban, szombaton a Völgy utcai unitárius gyülekezeti teremben gyűlnek össze a hívek közös imára. A rendezvénysorozat a Szent István Király-templomban zárul január 27-én, szintén 17 órai kezdettel.

Címkék#imahely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!