Önkéntesek kínálják az ingyenlobogót - nem lesz baj, ha nem kell

Önkéntesek járják Vásárhely utcáit, minden házhoz becsöngetnek. Amennyiben ajtót, kaput nyitnak nekik, felajánlják az ott élőknek a magyar zászlót. Ha nem, formanyomtatványt dobnak a postaládába. Az olvasható rajta, hogy mint jogosultnak, megkísérelték átadni a zászlót, rajta van a megbízott önkéntes neve, telefonszáma. Őt lehet keresni.

Imre Péter

A városban a lobogóhoz 2012. májusa 4. óta minden helyi lakos ingyenesen juthat hozzá, ekkor módosította ehhez kötődő rendeletét a közgyűlés, egyhangú döntéssel. Az önkormányzati tulajdonú szociális foglalkoztatóban készült nemzeti színű lobogót, illetve annak felszerelését is térítésmenetesen biztosítják minden kérelmezőnek.


„Ki kell szabadítani nemzeti jelképeinket az elmúlt rendszer elnyomásának, üldözésének árnyából, és a szélsőséges, nacionalista, kirekesztő politikai törekvések kisajátításából. Sok vita lehet közöttünk, de egy dologban egyet kell értsünk: magyarok vagyunk, a nemzeti zászló a mi országunkat, a mi nemzetünket jelképezi" – mondta akkor az ülésen [namelink name="Lázár János"] polgármester.

 

 Egyre több házon lenghet Vásárhelyen a nemzeti színű zászló. Fotó: Imre Péter

Egyre több házon lenghet Vásárhelyen a nemzeti színű zászló. Fotó: Imre Péter

Most nem várja meg az önkormányzat az igénylést, elébe megy. Emiatt vannak, akik azt föltételezik, számon tartja a város, ki élt és ki nem a felkínált lehetőséggel, következésképpen ki lojális, és ki nem. Ez ügyben megkerestük az önkormányzatot. Megtudtuk, a kezdeményezés tavasszal indult, aki nem kéri a zászlót, annak nem kell tartania semmilyen következménytől, még a feltételezés is abszurd, hogy bármi baj lehet ebből. Az akció közel 4 hónapja tart, azóta 1400-an kértek lobogót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!