Országos 5. a Corvin

Hozzáadott értékben az ország 5. legjobb iskolája a vásárhelyi Corvin a szakközépiskolák között. A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. idén is összeállította azt a listát, amellyel a szülőknek kíván segítséget nyújtani, tanácsot adni, melyik középiskolát válasszák gyermeküknek, mitől jó egy suli.

Munkatársunktól

Az eredmény a Nők Lapja Iskolaválasztó című mellékletében jelent meg. Nagyszerű hír, hogy a szakközépiskolák mezőnyében a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az előkelő 5. helyen végzett.


„Az érettségi és kompetenciamérési eredmények matematikára és szövegértésre szorítkozó abszolút értékeit felhasználó rangsorok mellett talán még fontosabbak lehetnek a hozzáadott értéket mutató rangsorok, ahol nem a teljesítmény szintje az érdekes, hanem a fejlődés mértéke" – állapította meg a cikk szerzője. Valóban: a mai világban a humán készségek, a kreativitás, a nyitottság, az önbizalom, a rugalmasság, a kritikai gondolkodás legalább annyira fontosak – lehet, fontosabbak – a sikerhez, mint a lexikális ismeretek.


A készítők figyelembe vették még a hiányzási, lemorzsolódási és évismétlési adatokat is, és a 2016/2017-es tanévben OKJ-képesítést szerzett diákok számát is. Így került a Corvin a legjobban fejlesztő iskolák országos listájának 5. helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!