Országos lett a Bessenyei-díj

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés úgy döntött, országos művészeti elismerés lesz a város szülöttéről elnevezett Bessenyei-díj.

Munkatársunktól

A Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat [namelink name="Kovács László"] és [namelink name="Tóth Sándorné"] képviselő javaslatára és az özvegy [namelink name="B. Élthes Eszter"] hozzájárulásával 2008 májusában alapította a vásárhelyi közgyűlés. Első alkalommal [namelink name="Kónya Krisztina"] operaénekes kapta, majd tavaly az ismert zenész és karnagy [namelink name="Hegedűs Endre"] és a Kankalin Néptáncegyüttes, idén pedig a Városi Fúvószenekar és [namelink name="Zoltán Péter"] klarinétművész. A díjjal 500 ezer forint jutalom jár, és minden évben január 22-én adják át.

– Cél, hogy városunk ismertségét növeljük, és kiemeljük kulturális értékeinket, Bessenyei Ferenc szellemiségéhez is akkor jutunk közelebb, ha erre országos szinten figyelünk oda – mondta [namelink name="Almási István"] alpolgármester. A képzőművészetben a Tornyai-plakett rang, biztos vagyok benne, előbb-utóbb a Bessenyei-díj is eljut erre a „polcra".

A felterjesztéseket november 1-jéig kell eljuttatni [namelink name="Korsós Ágnes"] címzetes főjegyzőnek, a következő címre: 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1., vagy [email protected].

Címkék#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!