Összeadják a hamvasztás költségét is Hegedűséknek

Hódmezővásárhely - Mégsem kell részletekben fizetni Hegedűséknek az elhunyt édesapa hamvasztásának költségeit, cikkünk nyomán sokan segítenek a nehéz sorsú hódmezővásárhelyi családnak. Rámpa is lesz, hogy a súlyos beteg édesanyát ki tudják vinni levegőzni.

Kovács Erika

– Nagyon sokszor csörgött a telefonom az elmúlt napokban. Nem gondoltuk, hogy ennyien együtt éreznek velünk – mondta [namelink name="Hegedűs Andrea"]. A 19 éves hódmezővásárhelyi lányra rengeteg gond szakadt édesapja nagypénteken bekövetkezett halála óta (Április 1.: Andreán az élet minden gondja).


Andrea édesanyja súlyos beteg. A lábait érszűkület miatt levágták. A fél oldalára lebénult, mindkét szemére megvakult. Az asszonynak 24 órás felügyeletre van szüksége. Legfőbb támasza, férje elvesztése óta a 42 éves fia és az érettségire készülő lánya vigyáz rá. Andrea mosdatja, pelenkázza, eteti, itatja a magatehetetlen anyát. A család nagyon szegény. Úgy volt, hogy a családfő hamvasztását is csak részletre tudják kifizetni.


– Sokan ajánlottak fel kisebb-nagyobb összegeket, hogy édesapám hamvasztását egy összegben rendezhessük. Úgy néz ki, meglesz a pénz. Nem is tudom, hogy tudtuk volna a havi 7700 forintot kigazdálkodni – mondta Andrea.

 

Andrea ápolja édesanyja súlyos beteg édesanyját, akinek 24 órás felügyeletre lenne szüksége. Fotó: Kovács Erika

Andrea ápolja édesanyja súlyos beteg édesanyját, akinek 24 órás felügyeletre lenne szüksége.

Fotó: Kovács Erika

– Anyukám is hallja ezeket a telefonbeszélgetéseket. Sokat sír, de most inkább örömében, hogy milyen jók az emberek! Hihetetlen, hogy milyen szeretettel fordulnak felénk – sorolta meghatottan a fiatal lány. Rámpára is ígéretet kaptak egy helyi alapítványtól. Már volt is náluk egy szakember felmérni a helyzetet. Erre azért volna szükség, hogy a mozgásképtelen édesanyát ki tudják vinni az udvarra levegőzni.


Felnőttpelenka-csomagot is kaptak, más gyümölcsöt adományozott a családnak. Voltak, akik az ápolásban szerettek volna segíteni. Mária, az édesanya azonban idegenek előtt szégyelli az állapotát.


A Hegedűsék köszönik a segítséget. Várják haza az édesapa hamvait, hogy otthon búcsúzhassanak el a 67 éves családfőtől. Az urnát a szekrényük vitrinében helyezik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!