Pályázatra vár Vásárhely: kész az új élményfürdő engedélyes terve

Hódmezővásárhely - Elkészült a vásárhelyi élményfürdő engedélyes terve, csak az új pályázat kiírására vár a beruházó Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt.

Munkatársunktól

Utóbbi még korábban 900 millió forintot nyert pályázaton egy 2,1 milliárdos fejlesztés megvalósítására. Gazdasági megfontolásból azonban a vásárhelyi közgyűlés racionalizálta az eredeti tervet, amelyben egy 6800 négyzetméteres épület szerepelt. Helyette egy 3000 négyzetméteres, 800 milliós költségvetésű élményfürdő megvalósítására voksoltak a képviselők. Ehhez azonban a korábbi nyertes pályázat összegét már nem tudják felhasználni. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (NFÜ) egyeztetett a terv módosításáról a város, az NFÜ partnernek bizonyult az új elképzelések megvalósításában – hallottuk Göbl Vilmostól, a polgármesteri hivatal sajtóreferensétől. Megtudtuk: ha kiírják az új pályázatot, és támogatáshoz jut a város, akkor jövőre el is kezdődhet a beruházás.

A vásárhelyi élményfürdő az elmúlt években több alkalommal is napirendre került a közgyűléseken. A terv módosításakor például elhangzott: tanulni kell a környező települések monumentális strandberuházásainak hibáiból. A helyi igényeket és a pénzügyi lehetőségeket kell figyelembe venni. Így aztán a város új élményfürdőjébe – amely az uszoda szomszédságában lesz, és az átjárhatóságot is biztosítják a két létesítmény között – 546 négyzetméteres medenceteret (ülő-, gyermek- és élménymedencék) terveztek, 5–6 csúszdával és sodrófolyosóval. Az emeletről lehet majd használni a csúszdákat, mint ahogy a környéken különlegességnek számító, 8 méter mély búvármedencét is, amely az elképzelések szerint egy méhkasra hasonlítana, és az oldalán ablakok lennének.

Címkék#fürdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!