Pockok a lucernában

- Főként a lucernákban van most mezei pocok, de szerencsére nem végeznek akkora pusztítást, mint két éve - mondta Földesi László, a Hód-Mezőgazda Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese.

Munkatársunktól

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal néhány napja hívta fel a gazdák figyelmét, hogy Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében nőtt a kártevők száma, ez veszélyt jelent az őszi vetésekre. A mezei pocok ellen a jogszabály szerint kötelező védekezni.


– Az esős idő és a nagy sár miatt most nem tudunk védekezni, de mivel hideg van, reméljük, hogy a természet megoldja a problémát – tette hozzá [namelink name="Földesi László"]. Elmondta, a pockok elleni védekezés hektáronként 20-25 ezer forintba kerül. A megvásárolt mérget a földeken található járatokba teszik és betapossák.


– Ezzel csak gyéríteni tudjuk a populációt. Viszont ha talál magának az állat bármilyen zöld növényt, az a K-vitamin miatt ellenanyag, és a méreg semmit nem ér – magyarázta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!