Purhabbal fújták be a fába költözött méheket Hódmezővásárhelyen

Az Oldalkosár utcában egy odvas fában találtak maguknak új otthont. A királynő a fában maradhatott - szakember próbál segíteni a hasznos rovarokon.

Az utóbbi években megkongatták a vészharangot: ha kipusztulnak a méhek, komoly gondokkal néz majd szembe az emberiség. Nehéz elképzelni, hogy ne jutott volna el valakihez: a méhecske hasznos állat, inkább segíteni kellene, nem irtani. Egy vásárhelyi illető biztos, hogy ebbe a kategóriába tartozik, tudtuk meg a Vásárhely24 cikkéből: az Oldalkosár utca egy odvas fájába méhek költöztek, és valaki purhabbal fújta be a lyukat. A portálnak fotókat is küldött egy olvasó. A méhkirálynő feltehetőleg az üregben ragadt.


Azért is érthetetlen ez a "problémamegoldás", mert ha méhészt hívnak, a rajt befogja és elviszi: neki nem baj, ha eggyel több család termeli a kaptárakban a mézet, másoknak meg nem árt. A portált értesítő olvasó szerint méhész szakember segít a helyzeten - egyelőre nem tudjuk, történt-e valami a helyszínen.


A purhabot darázs elleni "végső megoldásnak" is szokták ajánlani, de ahogy a darázsirtásról szóló részletes cikkünkben olvashatják, nem ez a jó megoldás. Akár át is rághatják magukat ilyenkor a falon, a menyezeten, be a lakóházba.


Tavaly május végén a védett gyurgyalagok fészkét tömítették el purhabbal Győr közelében. Több madár megfulladt az üregben, mert nem tudott abból kijutni.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!