Rangsorolják a munkára jelentkezőket

Hódmezővásárhely - Megszavazták a vásárhelyi képviselők a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Nonprofit Kft.-hez jelentkezők nyílt pályáztatását. A Foglalkoztató Tanácsadó Testület az egészségkárosodás mértéke, szakképzettség, munkatapasztalat, jövedelemhelyzet szerint rangsorol és javasol. <br>

Munkatársunktól

Foglalkoztató Tanácsadó Testület – a vásárhelyi közgyűlés bizottságainak elnökei és a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője – vizsgálja a közeljövőben a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Nonprofit Kft.-hez jelentkezők által beadott pályázatokat. Megírtuk: korábban a közgyűlés arra kérte a kft. ügyvezetőjét, Magyar Józsefet, hogy az új munkavállalók felvétele minden esetben nyílt pályáztatáson történjen, dolgozza ki az eljárás rendjét az esélyegyenlőség érdekében. A képviselők a legutóbbi ülésen zöld utat adtak a kezdeményezésnek.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Hazánkban a 15–64 év közötti korosztály közel 14 százaléka valamilyen munkavégzést korlátozó betegséggel vagy fogyatékossággal él, azonban kevesebb mint negyedük dolgozik. Jelenleg a vásárhelyi szociá-
lis foglalkoztató „telt házzal" működik, 183 megváltozott munkaképességű számára tud munkát biztosítani 4, 5, illetve 7 órában. Naponta 2-3 új jelentkező akad. [namelink name="Magyar József"] megjegyezte: 30 jelentkező közül jó, ha 5-6 megfelel a jogszabályi előírásoknak, túlesett az országos komplex felülvizsgálaton. Azoknak például, akik nem rendelkeznek minimum 40 százalékos munkaképesség-csökkenéssel, esélyük sincs bejutni, hiszen ez az egyik feltétele a foglalkoztatásnak.

A nyílt pályáztatás szerint a jelölt kitölt egy pályázati adatlapot, amelyet továbbítanak a hamarosan megalakuló Foglalkoztatási Tanácsadó Testületnek. Ez rangsort állít fel a jelentkezők között az egészségkárosodás mértéke, szakképzettség, végzettség, korábbi munkatapasztalat, valamint jövedelemhelyzet szerint. A kialakított rangsort a testület javaslatként elküldi a kft. ügyvezetőjének. A benyújtott pályázatokat szükség szerint, de legalább negyedévente vizsgálják – első alkalommal július 31-éig.

A vásárhelyi foglalkoztatóban dolgozók többrétű feladatot látnak el. Autóillatosítókat, bőr használati tárgyakat, ágyneműt, lámpákat gyártanak, de itt készül a helyieknek a nemzetiszínű zászló és a vásárhelyi hímzés is. A számos jelentkező ellenére a kft.-nél is akadnak hiányszakmák, mint a varrónő és a hegesztő – tudtuk meg Magyar Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!