Rohamosztagosok kísérték Csubakkát Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egyhetes filmmaratonnal nyit csütörtökön a 40 millió forintból felújított Mozaik mozi Vásárhelyen. Új hangrendszer, digitális vetítőtechnika, multiplex fotelek kerültek a filmszínházba, ahol hétköznaponként 3, hétvégenként 4-5 előadás lesz.

Török Anita

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Megnyílt a felújított vásárhelyi Mozaik mozi, mától ismét fogadja a nézőket. A Lánc utcai filmszínházat augusztustól vette át a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központtól a Cinema Szeged Kft., miután a közgyűlés elfogadta a cég ajánlatát, és mintegy 40 millió forintos beruházásért cserébe 10 évre, havi 15 ezer forintért megkapta működtetésre. A mozit néhány hónap alatt újították fel.

– Egy hete még betonoztunk, meg kellett emelni a nézőteret, mert amikor megjöttek az új multiplex fotelek, teszteltük, hogyan lehet látni a vetítővásznat, és kiderült, a néző feje benne van a képben. Összesen 106-an ülhetnek be a moziba, az első sorban mozgáskorlátozottaknak is kialakítottunk helyet. Kicseréltük a vetítővásznat, hogy a 3D-s kép is élvezhető legyen. Új a hangrendszer és a digitális vetítőtechnika is. Korszerűsítettük a fűtési rendszert – sorolta [namelink name="Kószó János"], a Cinema Szeged Kft. ügyvezetője. A cég 10 éve működik, és a kiskunhalasi mozit is üzemelteti.

Csubakka és a Star Wars katonái fogadták tegnap a zárt körű megnyitón a vendégeket, akik egy rövid 3D-s vetítésre is beülhettek. A szerző felvétele

Csubakka és a Star Wars katonái fogadták tegnap a zárt körű megnyitón a vendégeket, akik egy rövid 3D-s vetítésre is beülhettek. A szerző felvétele
– 15 éve a multiplex mozik megjelenésével magasra került a mérce, a hagyományosak lassan tudták utolérni ezeket. Három éve viszont az a tapasztalat, hogy a nézőknek nincs pénzük beutazni egy plázába mozizni. Helyben szeretnének filmszínházba járni. Ehhez viszont fejleszteni kell, mert ha ezt nem tesszük, bezárhatunk. 10-15 ezres településen ez sajnos előfordul, mert a vállalkozó nem tudja kitermelni a vetítőgép árát, ami a költségek 50-60 százaléka – folytatta Kószó János.

Egyhetes filmmaratonnal indul a vetítés mától, a belépő egységesen 790 forint. Ezt követően a 2 és a 3D-s jegyár is 1190 forint lesz, a diák- és a nyugdíjasbelépő pedig 990 forint. Hétköznaponként 3, hétvégenként 4-5 előadás lesz. Évente több alkalommal Mozaik-filmünnepet szerveznek, amelyre kedvezményesen lehet majd bejutni.

Kommentelje cikkünket a Facebookon!


" data-width="550">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!