Rosszabb lett, mint volt, pedig milliókat költöttek rá: Kútvölgyön is büdös a csapvíz

Rossz ízű és szagú víz folyik a csapból Hódmezővásárhely-Kútvölgyön. A helybeliek hiába szóltak a szolgáltatónak, ez idáig változás nem történt. Vannak, akik már csak palackozott ásványvizet isznak.

Antal Sándor

– Büdös a víz – panaszolta a Kútvölgyön élő Kis Ferencné. Az asszony több mint 30 éve él a településen. Azt mondja, a közelmúltban megvalósult fejlesztés óta lett rossz a víz minősége. – A beruházás előtt jó volt, szerettem a csapvizet, de most már nem bírom meginni, hipószagú – magyarázta, majd mutatta az ásványvizes palackokat, mivel fia már csak azt issza.


A szomszédja, aki kérte, hogy ne írjuk le a nevét, hasonlóan vélekedett. Hozzátette, nemcsak a szagával vannak gondok, hanem azzal is, hogy gyakran nincs nyomás, és nem folyik. – Olyankor még a mosógép is leáll, ami nem tesz jót neki – mondta a szomszéd.


Egy másik, szintén a Dózsa György utcában élő családot is megkérdeztünk, ahol ugyanazt mondták. – Büdös, majd csinálnak vele valamit. Az íze is más, mint volt, rossz – mondta a családfő. Felesége megemlítette, gyakran nem folyik rendesen a víz, észrevételeikre azt a választ kapták a szolgáltatótól, hogy még levegős a rendszer.


A Petőfi utcában több mint 10 éve élő Zoltánnak nemcsak most, hanem korábban sem ízlett a csapvíz, mindig ásványvizet ivott. – Mikor egy vödröt megtöltök vízzel, olykor furcsán habzik – mondja.


Az említett mindkét utcában megkóstoltuk a vizet. A Dózsa Györgyben valóban sós, vegyszeres ízű volt, míg a Petőfiben ez annyira nem érződött, ott ihatóbb volt.


Mint arról korábban már lapunkban is beszámoltunk, milliárdokat, százmilliókat költöttek településenként arra, hogy az uniós szabványnak is megfeleljen az ivóvíz. Ennek ellenére számos helyen panaszkodnak olvasóink. Hódmezővásárhely-Kútvölgy mellett Batidán és Erzsébeten is ugyanez a helyzet, de korábban írtuk már, hogy Pitvaroson, Balástyán és Csanyteleken is büdös lett a felújítás után a víz.


Az Alföldvíz Zrt. kérdéseinkre azt válaszolta, hogy új kutakkal, más rétegből nyerik a vizet. Az új vízbázisok bekapcsolása miatt az orrunk és az ízlelőbimbóink érzékelik a változást. A víz minősége viszont megfelel a kormányrendeletben foglaltaknak.


Hódmezővásárhely több városrészében, Kútvölgyön, Batidán és Erzsébeten is panasz van a vízre. Az Alföldvíz Zrt. ezen településrészek esetében is megjegyezte, a minőségjavítással a víz érzékszervekkel érezhető paraméterei változhattak meg, ami még szokatlan a fogyasztóknak. Kiemelték, hogy a víz klórtartalma megfelel az előírásoknak, az ellenőrzések tanúsága szerint egyszer sem léte át a határt.


AZ Alföldvíz Zrt. a fogyasztói panaszokról tájékoztatta a kivitelezést végző konzorciumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!