Sikert aratott a zene és a tokaji

Hódmezővásárhely - Hatalmas sikert aratott a Vásárhelyt és Magyarországot is képviselő Dixie Jam Session a lengyelországi Nysában rendezett Visegrad Music United nemzeti kulturális vásáron. A vásárhelyi zenekart visszahívták Lengyelországba koncertkörútra.

Korom András

Egyetlen magyar résztvevőként vett részt és lépett fel nemrégiben a vásárhelyi Dixie Jam Session zenekar a lengyelországi Nysában rendezett Visegrad Music United nemzeti kulturális vásáron.

– Eredetileg egyetlen fellépésről volt szó, ám a bennünket vendégül látó pizzériában végül előkoncertet is kellett adnunk még a hivatalos fellépés előtt. Azt gondoltuk, hogy csak néhányan hallgatnak majd bennünket, mivel kicsi volt a helyiség. Tévedtünk: a pizzéria zsúfolásig megtelt, a háromszemélyes erkélyén is tizenegyen szorongtak – tudtuk meg [namelink name="Hatvani Jenő"] zenekarvezetőtől.

A vásárhelyi Dixie Jam Session a lengyelországi Nysában muzsikált. FOTÓ: DM/DV

A vásárhelyi Dixie Jam Session a lengyelországi Nysában muzsikált.
FOTÓ: DM/DV

A Dixie Jam Session a vásárhelyi Tudás Alapítvány támogatásával jutott ki a rendezvényre. Fő koncertjére, egy 200 személyes étterembe Nysából és környékéről több mint 450-en mentek el. Nysa egyébként Vásárhely méretű város Lengyelországban. – Számos magyaros terméket, háromféle tokajit és háromféle vörösbort, kolbászt, csípős paprikát, fokhagymát, valamint a vásárhelyi fazekasmester, [namelink name="Ambrus Sándor "]kerámiáit vittük magunkkal, hogy bemutassuk őket. A lengyelek azonnal meg akarták venni a bort és a többit is, alig értették meg, hogy csak kóstolót kaphatnak, egyiket sem árusítjuk – tette hozzá Hatvani Jenő. A lengyelek meghívták a zenekart egy Katowicét, Wroclawot és Krakkót is érintő nyár végi koncertkörútra.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!