Star Wars szereplők lepték meg a harmadik szívműtétjére váró Marcit

Hódmezővásárhely - Szívfejlődési rendellenesség miatt a nyáron harmadik műtétje vár a vásárhelyi Szántó Marcira. A napokban nagy öröm érte, meglátogatták kedvenc filmjének hősei, akik ajándékot is vittek neki.

Antal Sándor

Nem sportolhat, biciklire sem ülhet, és néha még a séta is nehezen megy Szántó Marcinak. A 9 éves vásárhelyi kisfiúnak összetett szívfejlődési rendellenessége van. Sokáig Szegeden kezelték, néhány hónapja Budapestre járnak.


– Nyolc éve műtötték először. A második operációja nem sikerült, és most várjuk a következőt – mondta az édesanyja.

Marci (balról) sokat játszik testvérével, Milánnal az ajándékba kapott Star Wars konzollal.  Fotó: Antal Sándor

Marci (balról) sokat játszik testvérével, Milánnal az ajándékba kapott Star Wars konzollal.

Fotó: Antal Sándor

[namelink name="Szántó Tünde"] reméli, hogy a július végi műtét jól sikerül, javul Marci állapota, és teljesebb életet élhet majd. A sok betegség miatt nem jár iskolába, magántanuló.


– Az egyik fővárosi kórházban katéteres vizsgálaton voltunk, amikor egy szociális dolgozó bejött hozzánk a szobába, és mondta, hogy Marci kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól – mesélte el Szántó Tünde. A kisfiú egy játékkonzolt kért Star Wars játékkal, mert nagyon nagy rajongója a filmnek. Többször is látott már minden részt, kedvenc szereplője Darth Vader.

 

Marci és Milán belecsöppent a filmbe. Fotó: Szántó Tünde

Marci és Milán belecsöppent a filmbe. Fotó: Szántó Tünde

– Ledöbbentem, amikor kinyitottam az ajtót, és megláttam Darth Vadert – emlékezett vissza a nagy eseményre Marci, aki a játékot a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub tagjaitól vette át.


– Sokat játszanának a testvérével, Milánnal, de azért próbálom őket fegyelmezni. A tanulás és a rendrakás után – mondta nevetve Tünde, aki nagyon örül, hogy végre valami jó is történt Marci életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!