Szemetelők Mindszenten

Mindszent - Hiába gyűjthetik szelektíven (5 helyen is) a hulladékot, dobhatják ki a szétválogatott szemetet különböző edényzetekben a mindszentiek, akadnak, aki nem törődnek ezzel, és a kukák mellé ömlesztik előzetes válogatás nélkül.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A közelmúltban előfordult, hogy kétszer annyi mennyiség gyűlt össze így külön, mint amennyi a kukákba beleférne. Általában éjszaka halmozódik fel a hulladék főként a Horváth Gyula, Áchim András és Ludas utcai szelektív gyűjtőedények környékén. Pedig az illegális hulladéklerakás köztisztasági szabálysértés, a rendőrség vagy a közterület-felügyelő 5000-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. Ha feljelentés történik, és szabálysértési eljárás indul, akkor ez az összeg akár 150 ezer forint is lehet.

A pluszhulladék összeszedése, elszállítása, ami hetente 3-4 köbméter, alkalmanként mintegy 50 ezer forintjába kerül a városnak. Az elszállítás nemcsak a szelektív gyűjtőedényektől, hanem a település más pontjairól, például a Mihási út széléről is pluszköltséggel jár, ahogy több 100 ezer forint az is, ha a szolgáltató nem külön, hanem egyben, a többi szeméttel viszi el a szelektív hulladékot. Az önkormányzat a közelmúltban lakossági felhívással próbált hatni a helybeliekre. Kilátásba helyezve: a renitensek jelentős bírságra számíthatnak. Most még nem bírságoltak meg senkit, korábban viszont előfordult, hogy a kidobott szemét kapcsán megtalálták a tulajdonost, aki fizethetett – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!