Szeptemberre elkészül a vívócentrum

Hódmezővásárhely - A végéhez közelednek a régiós vívócentrum munkálatai, amelyet a Dr. Rapcsák András és a Cukor utca sarkán lévő egykori helyőrségi klubban alakítanak ki Vásárhelyen - tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetőjétől.

Munkatársunktól

Már elkészült a két szinten összesen 1600 négyzetméteres, 12 pástot tartalmazó vívólétesítmény. A sportolók szeptembertől vehetik birtokba az udvaron „felhúzott", nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas csarnokot.

Műszaki átadás alatt áll – már csak apróságok, szinte csak a takarítás van hátra – a két fallabdapályával, konditeremmel és szaunával felszerelt wellnessrészleg. Ez a megállapítás igaz a kiszolgálóhelyiségekre, az irodákra, az öltözői tömbre is. A sportcentrumban a vívókon kívül egy másik sportág képviselői, az ökölvívók is helyet kapnak, az ő részük a műszaki átadás kapujában van, vagyis az elképzelések szerint az egész létesítmény megnyithatja a kapuit szeptemberben. A munkák tavaly nyáron kezdődtek, a beruházás teljes költségvetése közel 500 millió forint, ehhez az országos vívószövetség is hozzájárult.

– A sportcentrum mindkét sportágnak, a vívóknak és az ökölvívóknak is jelentősen javítja felkészülési, edzési körülményeit, és a létesítmény igazi központtá válhat a régióban. Hasonló terveink vannak a városi stadionban kialakítandó atlétikai centrummal, ahol 8 sávos, országos versenyek megrendezésére is alkalmas rekortánpályát is építünk – közölte [namelink name="Mucsi László"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!