Hallgassa élőben!

Szökőkutakat és padokat kerülgettek

Idén harmadszor rendezte meg vasárnap Hódmezővásárhely belvárosában, a Dr. Rapcsák András sétálóutcán és környékén a Bringalovagok elnevezésű cross country kerékpáros versenyt a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a helyi önkormányzat és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány támogatásával.

Az eseményre közel 50 amatőr és igazolt versenyző nevezett, és igyekezett az adott időn belül minél több 730 méteres kört megtenni. A vonalvezetés gyors, technikás volt, akadálynak a meglévő tereptárgyakat, padokat, szökőkutakat, fákat használták.

Az esemény díszvendége a 84 éves Kócsó Mihály és a 78 esztendős id. Szántó Lukács – fia is bringás lett – volt. 1956-ig együtt versenyeztek a Vásárhelyi Dózsa színeiben. Elmondták: jóleső érzés a fiatalokat tekerni látni, de kicsit kevesen vannak. Az ő idejükben Hódmezővásárhelyen legalább 30 igazolt „cangás” volt, míg Szegeden öt-hat kerékpárosklub működött.

Slalom a szökőkútnál. Fotó: Frank Yvette
Slalom a szökőkútnál. Fotó: Frank Yvette

De az ilyen rendezvények segítik népszerűsíteni a sportágat: – Tavaly még tettem egy kört a versenyen – árulta el Kócsó Mihály. Az eseményen bemutatták a mezőnynek és a nézőknek a 12 éves, mozgásában korlátozott Sipos Evelint, aki az előző vasárnapon speciális, háromkerekű bringát kapott a verseny szervezőitől.

A Bringalovagok hobbi kategóriájában a junioroknál Albert Szintia Dóra, az ifjúsági, felnőtt kategóriában Vörös Kornél, a masterseknél Szőke Sándor nyert, míg a sport, vagyis a profi kategóriában az ifjúságiaknál Török Ince, a masterseknél pedig Szabó Róbert győzött.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Lemondott az amerikai különmegbízott a haitiak kiutasítása miatt
Éles hangvételű felmondólevelében bírálta a washingtoni vezetést, amiért haiti migránsok százait toloncoltatta vissza.
Döbbenetes drágulás: Romániában Orbán Viktor rezsicsökkentését irigylik
Romániában a négyszeresére, sőt egyes szolgáltatok a hétszeresére emelik a lakossági gáz árát. Ennek hátterében főképp az energiapiac liberalizálása áll.
Kálmán Olga nekiment Karácsony Gergelynek a fővárosi dugók miatt
Az egykori tévés szerint nincs rendjén, hogy minden reggel dugóban kell araszolni a fővárosban.
Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett
A lehető leghatározottabban fel kell lépni a modernkori antiszemitizmus ellen, amely az illegális migrációs folyamatok nyomán megjelent Európa egyes részein.
Kisebb bikinit keresve sem találhatott volna Kim Basinger lánya
Mindenhol kilógnak a felsőből a mellei.
Kelemen Hunor: a globális Nyugat értékválságban van
Ebből kiutat az alapértékek tisztázása, a világos jövőkép, erős talapzat, „gyerekvállaláshoz, -neveléshez szükséges szövetet visszaépítő” családpolitika és a bátor politikusok jelenthetnek – mondta az RMDSZ elnöke.