Tizenegy óvoda újult meg Vásárhelyen

A fejlesztés 863 óvodai helyet és több mint 700 gyereket érintett.

I. P.

– Két év alatt tizenegy vásárhelyi óvoda újult meg, a projekt a Pál utcaival kezdődött és a Tornyai János utcaival, valamint az Oldalkosár utca 14. szám alattival zárult – mondta a tegnapi projektátadón Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere.


A részletekről Spitzner Csaba projektmenedzser szólt: az 564 millió forintos büdzséből 508 milliót költöttek az infrastrukturális fejlesztésekre, 15 millióból eszközöket, többek között bútorokat, konyhai berendezéseket, játékokat vásároltak, a „maradékot" pedig egyéb kiadásokra, például a tervezésre fordították.


Megemlítette, a beruházásoknak köszönhetően minden városi fenntartású óvoda akadálymentesítve lett, feljárókat, rámpákat, mozgáskorlátozott-mosdókat alakítottak ki. A Pál utcaiban logopédiai szoba is létesült, az Észak utcait pedig teljesen felújították, szinte csak a falak és a tetőszerkezet maradt a korábbi épületből.


A fejlesztés 863 óvodai helyet és több mint 700 gyereket érintett. A műszaki fejlesztések befejeződtek, a projekt zárása az elszámolásokkal február 28-áig megtörténik. – Ebbe a projektbe sajnos nem fértek bele az udvarok, de előbb-utóbb azok helyrehozására is kell forrást találni – közölte Spitzner Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!