Hallgassa élőben!

Tízezernél is több tiszteletbeli polgár

Már több mint tízezer határon túli magyar kapta meg a vásárhelyi tiszteletbeli polgár címet. Legutóbb a Székelyföldön 1500 oklevelet adtak át. Tőkés László király-hágó-melléki református püspök szerint a tavaly december 5-i népszavazás a nemzeti önrendelkezésen ejtett csorbát. A vendég azt mondta: kérjen bocsánatot a miniszterelnök, s azok is, akik a nem szavazatra buzdítottak.

Meghaladta a tízezret azoknak a száma, akik vásárhelyi tiszteletbeli polgár címet kaptak eddig – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Tőkés László király-hágó-melléki református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Elismerően beszélt Vásárhely cselekvőkész magatartásáról, a tavaly december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás jóvátételére irányuló kezdeményezésről.

A szavazás egyéves évfordulóján a vásárhelyi városvezetéssel közösen Nagyváradon adnak át tiszteltbeli polgári státust tanúsító igazolványokat. A nemzeti tanács elnöke szerint a népszavazás a nemzeti önrendelkezésen ejtett csorbát – mondta Tőkés László.

Az erdélyi magyarság autonómiájának megszerzése érdekében indított politikai kezdeményezésről elmondta: olyan autonómia-tervcsomagra van szükség, amit egységesen tudnának képviselni az erdélyi magyar pártok, egyházak, s a civil szervezetek, mégpedig a magyar kormány támogatásával.

A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.
Hajrá Magyarország! – üzente Matteo Salvini
A jobboldal egységét hirdette szombaton Rómában utcai pártdemonstráción a Liga elnöke.
Vasárnap egy órával tovább tartanak nyitva a budapesti strandok
Mindenkinek azt javasolják, hogy előzetesen, online vásárolják meg a belépőt.