Hallgassa élőben!

Tízezrek ünnepeltek Vásárhelyen

Sokszínű és érdekes programok mozgatták meg a vásárhelyieket az idei ünnepen. Nagyon sokan eljöttek a Száztagú Cigányzenekar koncertjére, ahol elhangzott a polgármester nótája is. A csúcspont a szombati tűzijáték és a lapunk által is támogatott vasárnap esti Ákos-koncert volt.
A Száztagú Cigányzenekar tömegeket vonzott Fotó: Karnok Csaba

Minden eddiginél több vásárhelyit mozgatott meg az idei, augusztus 20-i ünnepségsorozat, mely már pénteken délután megkezdődött. Az első vásárhelyi borfesztivál megnyitóját követően koncertet, nemzetközi néptáncbemutatót láthattak a Kossuth térre sereglő ezrek. Sokan csak aludni mentek haza a térről.

– Nagyon élveztük a párommal a Száztagú Cigányzenekar műsorát – mondta Lukács Lajosné, akinek különösen tetszett, hogy a banda még Lázár János polgármester nótáját is elhúzta. – Felszerelkeztünk a szombati operett- és musicalvarázsra is. – mutatta az élelmiszeres kosárkát. A Fekete Sas mellett felállított színpadon neves művészek léptek fel – nagy sikerrel.

Szombaton délelőtt a Szent István templomban Gyulay Endre megyés püspök celebrált misét, majd az ezt követő kenyérszentelési ünnepségen Lázár János polgármester hangsúlyozta: Szent István király nagyságának titka: felismerte a hamisságot és az igazságot. Tőkés László királyhágó-melléki református püspök a város tiszteletbeli polgárainak nevében szólva a népünkhöz való örök hűséget jelölte meg a magyarság megmaradásának zálogaként.

Fehérvári Zsoltnak a legjobban a vasárnapi országos íjásztalálkozó megnyitója, majd az íjászfelvonulás tetszett. Mint mondta: páncélt, élő emberen igaziból itt látott először, s a három napot királyi szórakozásként élte át.

– Nagy élményt jelentett Oszvald Marika fellépése a Kossuth téri színpadon, s nagyon szép volt a Rómeó és Júlia Szinetár Dórával és Dolhai Attilával, de legjobban a vasárnap esti Ákos koncertre készülünk – mondta Kiss Borbála, Török Ivett. Nagy Éva, a lányok barátnője szerint ilyen hétvége kellene minden hónapban legalább egyszer.

– Ez egy közel másfél éves koncertsorozat utolsó állomása, nagyon fontos esemény a számomra – mondta lapunknak az esti koncert előtt Ákos. A koncertre több ezren voltak kíváncsiak.

Hirdetés
Ismét keresik Magyarország legvirágosabb településeit!
Sergio Ramos elhagyja a Real Madridot
A mostani Európa-bajnokságra nem hívta be Luis Enrique szövetségi kapitány.
Soltész: megerősödtek a karitatív szervezetek
A beruházások az ország különböző területein valósultak meg annak érdekében, hogy ha baj van, minél gyorsabban elérjék a rászorulókat itthon és a határon túl
Segélyszervezet: egyre emelkedik a súlyosan alultáplált gyerekek száma Szíriában
A gazdaság a polgárháború és a nyugati szankciók következtében összeomlott.
PM-államtitkár: a jövő évi hiányszint megfelel az uniós normáknak
A járvány miatti helyreállítás igényli az 5,9 százalékos GDP-arányos hiányt, amely nem lóg ki az uniós számok közül.
Orbán Viktor: három veszély fenyegeti az országot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány
A miniszterelnök nem fogta vissza magát a Fidesz-KDNP évadzáró frakcióülésén elmondott beszédében.
Karácsony beismerte, hogy hazudott egy interjúban (videó)
A baloldali főpolgármester egy külföldi tévének dicsekedett azzal, amit meg sem csinált.