Tortával lepik meg a gyógyult gyerekeket

Tortát kapnak a daganatos betegségből kigyógyult kisgyermekek. A Taxisok és civilek a beteg gyermekekért mozgalmat ezzel támogatják a jövőben a vásárhelyi Szőke cukrászdák tulajdonosai.

Kovács Erika

A Taxisok a beteg gyermekekért mozgalom 2016 karácsonya előtt indult útjára. Berinszki Zoltán szegedi taxis elhatározta, segíti azokat a gyerekeket, akiknek azért kellene karácsonykor is a klinikán maradniuk, mert a szüleiknek nincs pénzük a hazautaztatásukra. Az ötletből néhány nap alatt országos mozgalom lett. 2017 őszén létrehozta a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért Alapítványt is. A rászoruló gyermekek hazaszállítása mellett ma már számos más módon is segítik az aktivisták a kis betegeket. Vitték őket például állatkertbe és cirkuszba.

Megédesítik a gyógyult gyermekek hazatérését. Fotó: Kovács Erika

Megédesítik a gyógyult gyermekek hazatérését. Fotó: Kovács Erika

– Sokan segítik az alapítvány működését. Vannak, akik nem pénzzel támogatnak bennünket, hanem azzal, amivel foglalkoznak. Így tudtunk például sok beteg gyermeket cirkuszba vinni. Mostantól a hódmezővásárhelyi Szőke cukrászdák tulajdonosai is támogatják a tevékenységünket – mondta Berinszki Zoltán.


– Azokat a gyermekeket, akik a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályáról gyógyultan térnek haza, meglepjük egy tortával – tudtuk meg Szőke Alexandrától, a Szőke cukrászdák egyik tulajdonosától. A torta személyre szabott lesz. A családoktól megkérdezik, allergiás-e a gyermekük valamire, és azt is, milyen ízű torta a kicsik kedvence. A díszítés is olyan lesz, amilyenre a meggyógyult kisfiúk, kislányok leginkább vágynak. Ezzel is szeretnék még emlékezetesebbé tenni a családok örömét, hogy meggyógyult a gyermekük.

Címkék#adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!