Úgy tudták, lakatlan a tanya

Hódmezővásárhely - Szerdán írtunk arról a tanyáról, amely Kopáncs közelében, a 47-es főút és a vasút között áll, és amelyben pillanatnyilag két család él. Az 47-es főút négysávosítása miatt az ingatlant lebontják. Ezzel kapcsolatban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lapunkhoz eljuttatott egy levelet, amely a tulajdonjogot és a lakhatást tisztázza.

Munkatársunktól

Ebben közlik, hogy az ingatlan évtizedekkel ezelőtt útőrház volt, és apportként 1997-ben került a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. tulajdonába. A tanyára csak a bontási engedélyt kellett megkérni, az ehhez előírt dokumentáció szerint az ingatlan lakatlan volt. A Magyar Közútnál utólag azt feltételezik, a ház eredetileg bérleti szerződéssel került a jogelőd KPM Közúti Igazgatóságtól a cég egy munkatársának használatába, de a szerződés nem került elő, bérleti díjat senki sem fizetett, a volt alkalmazott pedig elhunyt. Ezért a vásárhelyi önkormányzat műszaki irodája 2005. március 7-én kiadta a tulajdonosnak a bontási engedélyt. Ezt a közelmúltban az építtetői feladatokat átvevő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. újította meg.

A tanya esetleges bérlőjétől, használójától elhelyezési igény nem érkezett – áll még a Magyar Közút Zrt. levelében, viszont a cég illetékesei személyesen megkeresték özv. Imre Sándornét, és felajánlották: megvizsgálják, hogyan tudnának segíteni lakásgondja megoldásában. Ezt a gesztust az érintett – tudtuk meg tőle – természetesen elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!