Új tulajdonos költözik a vásárhelyi promenádra

Május végén kilakoltatták a vásárhelyi Andrássy utca 5. alatti üzlet bérlőjét. Azóta üresen, elhagyatottan áll a helyiség. Most egy versenytárgyaláson elkelt – azt még nem árulták el a városházán, ki az új tulajdonos.
Fotó: Tésik Attila

Nettó tízmillió forint kikiáltási áron kínálta eladásra a vásárhelyi önkormányzat azt az Andrássy utca 5. alatti korábbi ajándéküzletet, melyből május legvégén lakoltatták ki a bérlőt.

Mint arról beszámoltunk, május 31-én rendőrség biztosítása mellett pakolták ki a kicsiny, csupán 16 négyzetméteres, a könyvesbolt és a kínai üzlet közt meghúzódó üzletecskéből az előző, óföldeáki bérlő megmaradt holmiját. Ezt mintegy két esztendeig tartó jogi eljárás előzte meg, melynek végére a bírósági döntést követően a végrehajtó tett pontot. Az akkor már hónapok óta zárva tartó bolt bérlője több százezer forintos díjhátralékot halmozott fel, s a helyiséget ennek ellenére sem akarta visszaadnia a városnak.

– A vásárhelyi sétálóutca kellős közepén található kicsiny helyiséget az önkormányzat eladásra hirdette meg – tudtuk meg Ambrus Norberttől, a polgármesteri hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetőjétől. A vételi ajánlatot tevők közt versenytárgyaláson dőlt el, ki veheti meg az üzletet. A csoportvezető a vételárról és a vevő személyéről nem nyilatkozhatott, csak annyit mondott: most zajlik az adásvételi szerződés előkészítése.