Újévi koncert - tizenharmadszor

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Városi Fúvószenekar ma 17 órától már tizenharmadik alkalommal rendezi újévköszöntő hangversenyét, az elsőt 2002. január 5-én tartották.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A hagyományos időpont minden esztendő első hétvégéje, és a naptár „tréfája" miatt már háromszor előfordult, hogy január 1-jére invitálták a közönséget a Fekete Sas Szálló impozáns és remek akusztikájú báltermébe.

– Idén ötvenöten zenélünk majd a színpadon – mondta [namelink name="Vágó János"], a Városi Fúvószenekar karnagya. – Újévi koncertünket a legendás bécsi mintájára hívtuk életre, éppen ezért a repertoárban szerepelnek különböző Strauss-művek, de természetesen magyar zeneszámok is, amelyekhez néptánc is dukál, [namelink name="Kispéter Éva"] és [namelink name="Csókási Imre"] tolmácsolásában. Ezt követi az operettegyveleg, majd a könnyűzene, többek között vérpezsdítő brazilos ritmusokkal. Már a közeledő farsang hangulatát is szeretnék megidézni.

Vágó János még elárulta: olyan meglepetéssel készülnek, amely minden nézőt érint – a hangverseny egyébként díjmentesen látogatható –, lesznek új számok a repertoárban, valamint a műsor felépítésén, tematikáján idén nem változtattak. Ebben az évben még számos fellépés vár a zenekarra, és biztos, hogy megrendezik a tavaly hagyományteremtő céllal életre hívott tavaszi hangversenyt, ennek a helyszíne a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!