Vásárhelyen rendezték meg szerdán délelőtt a fogyatékkal élők diák és szabadidős megyei úszóversenyét

7 település közel 90 fiatalja, felnőttje vett részt a versenyen. Ez volt a 17. alkalom, ebből tizenhatszor Hódmezővásárhely volt a házigazda.

Imre Péter

– Nagyon szeretek úszni, itt a versenyen mellben 20 métert teljesítettem. Egészséges, energiát ad – árulta el a 40 esztendős Bartha Judit, a vásárhelyi Szivárvány Otthon lakója. Ehhez csatlakozott a szintén szivárványos, 39 éves Merfelsz János, aki ugyancsak 20 méteres mellúszásban versenyzett, és futamában, csoportjában elsőként csapott célba. Ő is azért szeret tempózni, mert a mozgás jólesik neki, és egészséges sport.

Az úszás öröme közös - Galéria



Szerdán rendezték meg Vásárhelyen a XVII. fogyatékkal élők diák és szabadidős megyei úszóversenyét, ezen vettek részt a fentebb nyilatkozó fiatal felnőttek. Az eseménynek eddig tizenhatszor – az ideális körülmények miatt – Vásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont – tudtuk meg az egyik szervező, a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatójától, Kissné Hatvani Erikától. A versenyen 7 település, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó, Szentes, Csongrád, Derekegyház és Kisrét csapatai 11 intézmény képviseletében vettek részt, előbbi két városból három-három intézmény úszói érkeztek. Közel kilencvenen álltak rajtkőre, három életkori korcsoportban – 10-től 60 éves korig, háton, mellen és gyorsban, 20 és 50 méteres távon mérkőzve meg egymással. – A győzelem, a sikerélmény is lényeges, de a legfontosabb, hogy együtt lehetnek, együtt sportolhatnak – mondta Kissné Hatvani Erika.


– Ha jól emlékszem, 8 éves koromban kezdtem úszni, és 4 éve járok versenyekre – közölte a vásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda és Általános Iskolába járó kilencedikes, 16 éves, orosházi Csikós-Kókai László, akit édesanyja, Kókai Ibolya kísért el, és ő segített a beszélgetésben. Sok viadalon vesz részt, szombaton már Debrecenben úszik majd a Kozmutza színeiben az országos diákolimpián. – Szorgalmasan gyűjti az arany-, ezüst- és bronzmedálokat, a falon lévő éremtartó már megtelt. Lassan gondolkozhatunk egy vitrin vásárlásán – mondta büszkén, fiát megsimogatva Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!