Vásárhelyi lakásügy: a Fidesz szerint Nagy Ernő menekül

Ismét Nagy Ernő MSZP-s képviselő lányának lakásügyéről, illetve az elmúlt évek ingatlaneladásairól volt szó két sajtótájékoztatón is Vásárhelyen.

I. P.

Kedden ismét két sajtótájékoztatót tartottak Hódmezővásárhelyen, és a téma sem változott: Nagy Ernő (MSZP) önkormányzati képviselő lányának lakásügye. Először Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea (MSZP) alpolgármester mondta el véleményét.


A polgármester hangsúlyozta: a történteket nem tartja korrupciónak, de ha a Fidesz ragaszkodik a meghatározáshoz, akkor az az ő korrupciójuk, és Hegedűs Zoltán nevéhez kötődik, mert annak idején ők ajánlották fel a Kossuth téri ingatlant megvételre Nagy Ernő lányának. Kiemelte: ő a lakásértékesítéseket vagyonvesztés miatt leállíttatta, csak az előző városvezetéstől rájuk maradt ügyeket vitték tovább, ami erre az esetre is vonatkozik.

 

– Vizsgálódásaink szerint a Fidesz több embert juttatott megkérdőjelezhető körülmények között, szintén 40 százalékos kedvezménnyel lakáshoz – jelentette ki Márki-Zay Péter. A polgármester elismerte: a Nagy Ernő-ügy bár nem korrupció, kisebb szabálytalanságok történtek, erkölcsileg aggályos, összeférhetetlen. Elismerte azt is, hogy ő írta alá december 21-én a szerződést. Elhangzott, hogy a szocialista politikus lányának egyik aláírása nem tőle, hanem egy ügyintézőtől származik, de azt az érintett szándékával egyezően tette.


A vételtől való visszalépést nem beismerésnek, hanem jó döntésnek, tisztességes lépésnek nevezte Márki-Zay. Kérdésre válaszolva elmondta: az adásvételi szerződés aláírásakor nem tudta, hogy a képviselő lánya az érintett, és azt sem tudta, hogy korábban 1,5 évig nem élt az ingatlanban.


Kis Andrea többnyire a szereplők megnevezése nélkül korábbi gyanús lakásügyletekről beszélt. Megnevezte ugyanakkor Végh Ibolya korábbi aljegyzőt, Fekete Ferenc fideszes képviselőt és Paragi István építési vállalkozót. A velük kapcsolatos ügyeket már korábban is emlegették. Kis Andrea kijelentette: akadnak olyan ügyek, amelyek nemcsak erkölcsileg, jogilag is kifogásolhatók, és azokban feljelentéseket tesznek.


– Figyelemelterelés volt Márki-Zay Péter és Kis Andrea tájékoztatója – reagált sajtótájékoztatón Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő. Felhívta a figyelmet: azt elismerték, súlyos hiba történt. Szólt arról is, hogy december 17. és 21. között, Nagy Ernő jóváhagyó szignója és a polgármester aláírása között felgyorsultak az események, Márki-Zay a lányának juttatott lakással akarta „kifizetni" Nagy Ernő korábbi politikai támogatását.

Az MSZP-s politikus a jogkövetkezményeket akarta enyhíteni azzal, hogy lánya visszalépett a vásárlástól – jelentette ki a képviselő.

 

– Nagy Ernő hiteltelenné vált, ezek után senki sem bízik meg benne a városban, és méltatlan arra, hogy mások kérelmét elbírálja. Le kell mondania a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnökségéről és képviselői mandátumáról is

– mondta Cseri Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!