Végleges az augusztus 20-ai program Vásárhelyen

Egy nappal hosszabb lesz a rendezvény, de nem ez az egyetlen újdonság. Sokan fognak örülni a vasárnapi koncertnek is.

I.P.

Az idei augusztus 20., Szent István király ünnepe több újdonságot hoz Vásárhelyen és nemcsak a programokban – mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter polgármester.

 

Egy nappal hosszabb, 5 napos lesz a rendezvény, mint 2018-ban. A Kossuth téren és környékén a tavalyi 8 helyett 11 vendéglátó, 20 helyett 28 árus, 13 helyett 23 borász lesz. Augusztus 20-án 22 órakor ismét tűzijáték lesz.

16-án pénteken 19 órakor lesz a megnyitó, amit a helyi Zenevan együttes koncertje követ. Szombaton délelőtt tartják a borversenyt, délután színpadra lép a Peter&Pan gyerekzenekar és az Árendás néptáncegyüttes, valamint látható lesz Hegyi Endre fotókiállítása, este koncertek követik egymást. Vasárnap a gasztroudvarban a cigány és a német közösség készít nemzeti ételeket. 20 órától zenél a Quimby.


Augusztus 20-án 9 órától tartják a városi ünnepséget, kenyérszenteléssel a Szent István téren, amit ünnepi mise követ a Szent István Templomban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!